Dobre Ciasto Ciasto
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur crust, więc dać dobry Pie Crust spróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet, sól, żółtko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto z masłem orzechowym z skórką precla, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Good Eats Beef polędwica in Salt Crust (Alton Brown 2004).
Instrukcje
W misce robota kuchennego pulse zarówno mąki i soli do wymieszania.
Dodaj masło (i skrócenie, jeśli używasz) kawałki do robota kuchennego i pulsować, Aby pokroić w maśle. Pulse aż do uzyskania wielkości grochu clumps.In mniejszą miskę lub płyn miarki, połączyć wodę, żółtko jaja i ocet.
Dodać mieszaninę wody do mieszaniny mąki i pulsować, aż mieszanina się połączy. Zwykle używam całej mieszanki wody plus trochę więcej, ale Greg patent mówi, aby nie wlewać tego wszystkiego na raz, ponieważ możesz nie potrzebować tego wszystkiego.Zamień mieszaninę w miseczkę i uformuj w niechlujną kulkę. Wciśnij go w dysk i owiń w folię. Schłodzić przez co najmniej godzinę lub aż będzie gotowy do użycia.Gdy ciasto będzie gotowe do użycia, Przywróć kulkę ciasta do temperatury pokojowej.
Zwiń w 12-calowe koło i użyj do linii 9-calowej płyty pie. Aby zapobiec skurczowi, schłodzić wyłożoną płytkę ciasta przed ślepym pieczeniem.Polecam podwojenie tego przepisu, jeśli robisz ciasto z głębokim naczyniem. Będziesz miał forsę. leftover.To blind piec, naciśnij na patelni zgodnie z zaleceniami. Wyrobić widelcem kilka dziur w cieście i schłodzić wyłożoną miskę przez godzinę. Kiedy gotowy do pieczenia, przykryć pergaminem, umieścić ciężarki ciasta (lub suszonej fasoli)w środku, aby zważyć pergamin.
Piec w 375 przez 20 minut, a następnie usunąć pergamin i wagi i piec w 325 przez kolejne 20 minut lub aż pojawi się skorupa ciasto zestaw i jest lekko rumiane.