Dip Z Bakłażana (Baba Ghanouj)

Dip Z Bakłażana (Baba Ghanouj)
Dip z bakłażana (Baba Ghanouj) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 173 kalorie. Ten przepis z Simply Recipes ma 3230 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Mieszanka globe bakłażany, pietruszka, sól i pieprz cayenne, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Baba Ghanouj (bakłażan & tahini Purée), Baba Ghanouj-Bliskowschodni Bakłażan, oraz Baba Ghanouj dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 Metoda piekarnika Rozgrzej piekarnik do 204°. Poke bakłażany w kilku miejscach z zębami widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Bakłażany pokroić na pół wzdłuż i lekko posmarować pokrojone boki oliwą z oliwek (około 1 łyżki).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
3
Umieścić na blasze do pieczenia, pokroić bok w dół, i smażyć, aż bardzo miękkie, o 35-40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przez 15 minut.1B metoda grillowania rozgrzej grill. Bakłażany pokroić widelcem w kilka miejsc, a następnie natrzeć bakłażany 1 łyżką oliwy z oliwek. Grilluj na dużym ogniu, obracając się, gdy każda strona czernieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Umieść zwęglone bakłażany w papierowej torbie, Zamknij torbę i pozwól bakłażanom parować w skórkach przez 15-20 minut.2 miąższ bakłażana miąższ do dużej miski i dobrze rozgnieść widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Połączyć bakłażan, mielony czosnek, pozostała oliwa z oliwek(około 2 łyżki), tahini, czosnek, kminek, 2 łyżki soku z cytryny, sól i szczypta cayenne. Mash dobrze. Chcesz, aby mieszanina była nieco gładka, ale nadal zachowując niektóre tekstury bakłażana.3 pozostawić Babę ghanouj do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie doprawić do smaku dodatkowym sokiem z cytryny, solą i cayenne. Jeśli chcesz, zawirować trochę oliwy z oliwek na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
TahiniTahini
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
(duża Tuba)(duża Tuba)
7
Posypać świeżą posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
8
Podawać z chlebem pita, krakersami, tostami, pokrojoną bagietką, selerem naciowym lub plastrami ogórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
BagietkaBagietka
Do WiązaniaDo Wiązania
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn