Dip Pesto-Bakłażan

Dip Pesto-Bakłażan
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Pesto-bakłażan dip spróbować. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 199 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz liście bazylii, czosnek, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dip SMOBY Bakłażan, Dip SMOBY Bakłażan, oraz Kanapka Z Bakłażanem Pesto.

Instrukcje

1
Opłukać bakłażan; przyciąć i wyrzucić koniec łodygi. Opłukać i osuszyć pomidora.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
2
Pokrój oba na plastry 1/2 cala.
3
Posmaruj obie strony każdego plastra oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
4
Umieść plastry bakłażana i pomidora w jednej warstwie na dwóch blachach do pieczenia. Broil 6 cali od ciepła (jeden arkusz na raz), obracając plastry szeroką szpatułką, aż bakłażan jest rumiany po obu stronach i pomidory są miękkie, o 10 minut łącznie na arkusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
5
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
6
W maszynce, wirować bazylii i czosnku, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Dodać bakłażana i pomidora i pulsować, aż warzywa są grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
8
Łyżkę do miski i wymieszać sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Udekorować wierzch Dipu serem feta i podawać z chlebem pita do zanurzenia (patrz uwaga powyżej), lub przykryć dipem i schłodzić do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FetaSer Feta
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn