Dip krabowy ze szpinakiem i karczochami

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów na pescatarian do swojego pudełka z przepisami, dip krabowy ze szpinakiem i karczochami może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 20 porcji zawierających 199 kalorii, 5 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 95 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzięki temu przepisowi Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre w bardzo przystępnej cenie. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 29 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup masło, mieloną gałkę muszkatołową, czosnek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 22%. Wynik ten jest raczej zły. Wypróbuj dip z gorącego kraba ze szpinakiem i karczochami, gorący krab, szpinak i dip z karczochów oraz niesamowity dip z karczochów ze szpinakiem i krabem, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Lekko nasmaruj 1-litrową zapiekankę.
Podgrzej masło w 2-litrowym rondlu na średnim ogniu. Wmieszać mąkę i czosnek. Stopniowo wmieszać mleko. Gotuj i mieszaj przez 5 minut lub do momentu, aż mieszanina się zagotuje i zgęstnieje.
W rondlu wymieszaj ser, gałkę muszkatołową i czarny pieprz. Gotuj i mieszaj, aż ser się roztopi. Delikatnie wymieszaj mięso krabowe. Wlać mieszaninę krabów do zapiekanki.
Piec przez 20 minut lub do momentu, aż wierzch lekko się zarumieni.
Podawać z krakersami do maczania.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio
Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio to moje ulubione wina typu Crab. Schłodzony krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły krab (szczególnie z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Eighteen Miles Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![Chardonnay za osiemnaście mil]()
Chardonnay za osiemnaście mil
Winiarka Jessica Boone wybrała się na chłodne wybrzeże Sonoma w poszukiwaniu tego jasnego, złożonego Chardonnay. Lekkie owoce pestkowe, cytryna Meyera i atrakcyjna mineralność w nosie przenoszą się na kremowe podniebienie zrównoważone żywą kwasowością. Nuty wanilii i słodkiego dębu podkreślają złożoność wina. Do produkcji win z Eighteen Miles Jessica Boone (z Passalacqua Winery) pozyskuje winogrona z dziewięciu różnych apelacji, a wszystko to w promieniu osiemnastu mil wokół Healdsburga w Kalifornii. Spróbuj także Eighteen Miles Cab, Zin, Pinot Noir i Petite Sirah.