Dip Cebulowy Smażony
Smażony Dip cebulowy może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 83 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Mieszanka wermutu, czosnku, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Francuski Dip Cebulowy # SundaySupper, Słodki Vidalian Dip Cebulowy, oraz Indian Restaurant Style Onion Bhaji-Smażone Cebulowe Placki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Najpierw rozjaśnij masło, aby można było usmażyć cebulę na dużym ogniu i nałożyć na nie bardzo ciemną, prawie przypaloną skórkę.
Rozgrzać masło na małej patelni na średnim ogniu, aż pieni się i brązowieje.
Zdjąć z ognia. Odchylić patelnię i ostrożnie łyżkę od pianki, zapisując ją w małej misce.
Wlać jasne masło do innej miski, i wlać ciemne pozostałości na dnie patelni do miski z pianką.
Dodaj jasne masło do większej ciężkiej patelni. (Usunąć pianę i resztki masła.)
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodać cebulę, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Smażyć cebulę, przewracając je od czasu do czasu, aż będą ciemne na brzegach, nawet Czarne i chrupiące w plamach, około 10 minut.
Dodać miód i czosnek i gotować przez 1 więcej minut.
Dodać wermut, doprowadzić do duszenia i gotować, aż ciecz zgęstnieje, o 3 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Śmietanę i serek umieścić w misce do miksowania i wymieszać gumową szpatułką do uzyskania gładkiej konsystencji. Smażoną cebulę drobno posiekać na desce do krojenia i dodać je wraz z sokami z patelni do mieszanki serków śmietankowych. Wymieszać ze szczypiorkiem.
Dodać cayenne i doprawić solą.
Przełożyć do małej miseczki i udekorować większą ilością szczypiorku. (Można to zrobić z wyprzedzeniem i schłodzić.)