Dilled Gravlax z sosem musztardowym

Dilled Gravlax z sosem musztardowym
Przepis z dodatkiem Gravlaxu z sosem musztardowym może zaspokoić Twoje skandynawskie pragnienie w okolicy 45 minut. To danie główne ma 455 kalorii, 27g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz gałązki koperku, cukier, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Gravlax z sosem musztardowym, Gravlax ze słodkim sosem musztardowym, oraz Gravlax z pikantnym sosem musztardowym.

Instrukcje

1
Podgrzać wszystkie ziarna pieprzu i nasiona kolendry w małej patelni na średnim ogniu, aż przyprawy są pachnące i nasiona skoczyć lekko, potrząsając patelni często, o 2 protokół. Przyprawy zmiażdżyć w moździerzu tłuczkiem lub przenieść na powierzchnię roboczą, przykryć ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte) i zmiażdżyć młotkiem lub dnem ciężkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
PieprzPieprz
PrzyprawyPrzyprawy
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PatelniaPatelnia
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Przyprawy przenieść do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wymieszać z solą i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SólSól
4
Używając małego ostrego noża, przebij 12 małych dziurek przez skórę łososia. Wcierać 1/3 mieszanki przypraw na skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Posypać 1/3 szklanki posiekanego koperku na dnie 7x7x2-cala lub 8x8x2-cala naczynia do pieczenia szkła.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
6
Ułóż łososia, skórkę do dołu, na koperku. Pozostałą mieszankę przypraw wcierać w wierzch łososia. Na łososia nacisnąć 2/3 szklanki posiekanego koperku. Przykryć folią, naciskając bezpośrednio na rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
KoperKoper
RybyRyby
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Umieść talerz lub inną patelnię na plastiku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Umieść ciężkie puszki na talerzu. Przechowywać w lodówce 2 do 3 dni.
1
Musztardę i ocet ubić w małej misce, aby wymieszać. Stopniowo ubij w oleju. Wymieszać posiekany koperek i sól. Doprawić mielonym czarnym pieprzem. (Sos można zrobić 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
MusztardaMusztarda
OcetOcet
SOSSOS
KoperKoper
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Skrobać przyprawy i koperek z obu stron łososia (niektóre mieszanki przypraw pozostanie). Używając noża z długim cienkim ostrzem, cienko pokroić łososia po przekątnej pod kątem 45 stopni od góry filetu w kierunku skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
PrzyprawyPrzyprawy
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
3
Układaj tosty na półmisku; top z plastrami łososia, sosem i gałązkami koperku.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
SOSSOS
KoperKoper

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn