Deska Cedrowa Łosoś Z Klonowo-Imbirową Glazurą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia z desek cedrowych z Klonowo-imbirową glazurą. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz pod ręką filet z łososia, mieloną kolendrę, syrop klonowy i kilka innych składników, możesz go zrobić. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś BBQ ' D na cedrowej desce z syropem klonowym, Cedrowy Łosoś Z Sosem Imbirowym, oraz Łosoś Deski Cedrowej Z Klonową Glazurą Musztardową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namocz 1 dużą cedrową deskę do grillowania (15 na 6 cali) w naczyniu do pieczenia z wodą, około 2 godzin; umieść talerz lub kubek na górze, aby deska była zanurzona.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Łososia posypać kolendrą, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Odstawić w temperaturze pokojowej około 15 minut.
W międzyczasie podgrzać syrop klonowy, imbir, skórkę z cytryny i masło w małym rondlu na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 7 protokół. Wymieszać sok z cytryny i odstawić.
Usuń deskę cedrową z wody i osusz.
Umieść deskę bezpośrednio na stojaku piekarnika i rozgrzej około 15 minut. Używając szczypiec lub rękawic kuchennych, wyjmij gorącą deskę z piekarnika i umieść rybę od strony skóry w dół na drewnie.
Posmaruj rybę połową glazury imbirowej.
Przełóż rybę na desce do piekarnika; umieść blachę do pieczenia na stojaku poniżej, aby złapać wszelkie kapanie. Gotować, aż łosoś będzie tylko jędrny i lekko złoty na wierzchu, o 12 protokół.
Wyjmij rybę z piekarnika i zmień ustawienie piekarnika na pieczenie.
Szczotkować pozostałą glazurę imbiru nad łososiem i smażyć na złoty kolor, 2 do 3 więcej minut.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw 5 minut na desce przed podaniem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.