Deserowa Wyspa Parfait
Deserowa Wyspa Parfait może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 3G tłuszczu i w sumie 345 kalorii. Ten przepis serwuje 1 i kosztuje 1,45 USD za porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga kokosa, ekstraktu kokosowego, jogurtu waniliowego i bitej polewy. 23 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tropical Island Dessert, Wyspa Pływać Deser, oraz Deser Z Musem Dyniowym Parfait dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Uwaga kucharza: w przypadku prażonego kokosa po prostu ugotuj posiekany kokos na suchej patelni, aż lekko się zrumieni.
Dodaj ekstrakt kokosowy do jogurtu i dobrze wymieszaj.
Przełóż połowę jogurtu do szklanki, a następnie posyp połową banana i połową mango. Powtórz nakładanie warstw z pozostałym jogurtem, bananem i mango.
Na wierzch z bitą polewą (dodaj dodatkową porcję, jeśli chcesz) i strzępami kokosa i ciesz się!
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Parfait działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "