Deser Banana Split
Deser Banana Split to deser dla 25 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 441 kalorii . Za 77 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka orzechów włoskich, ekstraktu waniliowego, kawałków czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 27% , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Morning Banana Split , Banana Split Cake i Banana Split Parfait .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj okruchy i roztopione masło. Odłóż 1/2 szklanki; resztę okruchów wciśnij do formy o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal. Pokrój banany w plastry i ułóż na cieście.
Pokrój lody w poprzek na ósemki i połóż na bananach.
Rozłóż brzegi kawałków lodów tak, aby przykryły banana i utworzyły gładką warstwę.
Posyp orzechami. Przykryj i zamroź, aż stwardnieje.
W dużym rondlu rozpuść kawałki czekolady i masło; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj cukier i mleko. Gotuj, stale mieszając, na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje i stanie się gładkie.
Zdjąć z ognia, dodać wanilię. Ostudzić.
Zalej nadzienie lodami; zamroź, aż stwardnieje.
W dużej misce ubij śmietanę, aż powstanie sztywna piana; rozprowadź na warstwie czekolady; przykryj odłożonymi okruchami. Przechowuj w zamrażarce (przechowa się przez kilka tygodni).
Wyjąć z zamrażarki około 10 minut przed podaniem.