Dekadenckie ciasto czekoladowe z sosem malinowym
Dekadenckie ciasto czekoladowe z sosem malinowym może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz bitą śmietanę, maliny, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 17%. Podobne przepisy to Dekadenckie ciasto czekoladowe na łóżku z sosem malinowym, Dekadenckie ciasto czekoladowe z sosem malinowym, oraz Dekadenckie Ciasto Orzechowo-Malinowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. nasmaruj dno i bok 8-calowej patelni sprężynowej lub 9-calowej okrągłej patelni tortowej ze skróceniem. W 2-quart ciężki rondel, roztopić 1 szklanka czekolady i 1/2 szklanki masła na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Fajne 5 minut. Wymieszać z mąką, aż będzie gładka. Żółtka wymieszać, odstawić na bok.
W dużej misce, ubić białka z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż spieniony. Ubić w 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, aż uformują się miękkie szczyty. Za pomocą gumowej szpatułki, złożyć mieszaninę czekolady na białka jaj.
Piec springform pan 35 do 40 minut, okrągłe ciasto pan 30 do 35 minut, lub aż wykałaczka włożona w centrum wychodzi czysty (top pojawi się suche i popękane). Fajne 10 minut. Uruchom nóż wzdłuż boku ciasta, aby poluzować; Usuń stronę springform pan.
Umieść stojak chłodzący do góry nogami nad ciastem; obróć stojak i ciasto.
Usuń dno patelni springform lub okrągłej patelni do ciasta. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W międzyczasie dodaj wystarczającą ilość wody do zarezerwowanego soku malinowego, aby zmierzyć 1 szklankę. W rondlu 1-quart, wymieszać 1/4 szklanki cukru i skrobi kukurydzianej. Wymieszaj sok i rozmrożone maliny.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Umieścić mały sitko na małej misce.
Wlać mieszaninę przez sitko, aby usunąć nasiona; wyrzucić nasiona. Likier wymieszać do mieszaniny; odstawić.
Umieść ciasto na talerzu. W rondlu 1-quart, składniki glazury ciepła na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż topi się wióry.
Rozłóż na wierzchu ciasta, pozwalając niektórym mżeć w dół.
Bitą śmietanę umieścić w ozdobnym woreczku wyposażonym w końcówkę gwiazdki. Na każdej porcji wyłożyć rozetę.
Dekoruj świeżymi malinami.