Dan ' s Holiday chleb pełnoziarnisty
Need a wegańskie pieczywo? Świąteczny chleb pełnoziarnisty dana może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 11g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz drożdże, sól, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Pieczywo Pełnoziarniste Miodowe: Pęknięta Pszenica, 100% chleb pełnoziarnisty-atta bread / chleb pełnoziarnisty, oraz Chleb pełnoziarnisty z kiełkami pszenicy i żytem.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce i odstawić 5 minut. Wymieszać 1 szklankę mąki uniwersalnej i 1 szklankę mąki pełnoziarnistej. Przykryć i odstawić na co najmniej 5 godzin lub na noc.
Połącz mieszaninę drożdży i 1 1/3 szklanki wody za pomocą uchwytu elektrycznego miksera. Przełącz na hak do ciasta i powoli dodaj pozostałą mąkę uniwersalną i pełnoziarnistą. Zagnieść z hakiem ciasta 10 minut.
Dodać sól i nadal ugniatać 5 minut lub aż będzie gładka.
Umieścić ciasto w bardzo dużej, lekko nasmarowanej misce, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 2 godziny lub do potrojenia luzem.
Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię; ugniatać ręcznie, tworząc ciasną kulkę. Powrót ciasta do lekko nasmarowanej miski. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem.
Umieść kamień do pieczenia na stojaku w piekarniku i rozgrzej do 45
Wysunąć stojak z piekarnika i umieścić ciasto na kamieniu do pieczenia. 2 lub 3 razy ostrym nożem udekorować wierzch ciasta i wsunąć z powrotem do piekarnika. Spryskaj ciasto wodą, aby wytworzyć parę.
Piec 25 minut; zmniejszyć ogień do 40
Piec dodatkowe 10 do 15 minut lub aż chleb brzmi puste po naciśnięciu.
Wyjąć chleb i ostudzić na stojakach z drutu.