Dal z kremem ogórkowym i chipsami Pita
Dal z kremem ogórkowym i chipsami Pita może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.39 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 325 kalorii, 18g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, ogórek, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%. Spróbuj Dip jogurtowy ogórkowy z chipsami Pita, Pieczone Chipsy Pita-Zdrowe Przyprawione Chipsy Pita, oraz Pieczone chipsy Pita z dipem z serem śmietankowym Jalapeno dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować chipsy pita, podziel pitas; pokrój każdą połowę na 8 klinów. Ułóż kliny w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 20 minut lub do chrupkości. Ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia.
Aby przygotować krem ogórkowy, umieść szpinak i kwaśną śmietanę w robocie kuchennym; procesuj, aż będzie gładki.
W małej misce umieścić mieszankę szpinaku, wymieszać z ogórkiem i odrobiną soli. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Aby przygotować dal, rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać nasiona kminku i gorczycy; gotować 2 minuty lub do tosty, często mieszając. Wymieszać cebulę, czosnek, papryka czerwona, kurkuma, i imbir; gotować 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać bulion, soczewicę i 1 szklankę wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż soczewica są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu. Odkryć i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż gęste i kremowe, mieszając od czasu do czasu z trzepaczką.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z pomidorem, 1/4 łyżeczki soli i sokiem. Łyżka o 3/4 Puchar dal do każdego z 4 miski; góry każdej porcji z 3 łyżki śmietany ogórkowej i 8 chipsów pita.