Daktyle Katy z Ancho Chili Oil
Przepis na Daktyle z Ancho Chili Oil jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ancho chili w proszku, oliwa z oliwek, szałwia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako niedroga przystawka. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ancho Chipotle Chili, Ancho Chorizo Chili, oraz Ancho - Black Bean Chili.
Instrukcje
Aby zrobić ancho chili oil, umieścić oliwę z oliwek i chili w proszku w małej patelni na małym ogniu i ogrzewać delikatnie przez 10 minut; odstawić na 1 godzinę do zaparzenia, a następnie przecedzić przez arkusz ręcznika papierowego. Można to zrobić dzień wcześniej.
Umieść stojak na górze piekarnika i rozgrzej do 177°.
W małej misce wymieszaj orzechy włoskie, szałwię, czosnek, skórkę pomarańczową i oliwę z oliwek, tworząc kruchą pastę. Za pomocą łyżeczki wcisnąć pastę w zagłębienia dat. Owinąć każdą datę 3-calowym paskiem szynki. (Terminy można zakryć i schłodzić do godziny przed przyjazdem Gości, kiedy należy doprowadzić ich do temperatury pokojowej.)
Daktyle ułożyć na blasze do pieczenia i piec przez 5 minut (8, jeśli są zimne); ułożyć na tacy i skropić olejem ancho chili.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Serwetki są koniecznością.
Serena, Jedzenie I Historie