Daeji Bulgogi (Pikantny Koreański Grill Wieprzowy)

Daeji Bulgogi (Pikantny Koreański Grill Wieprzowy)
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Daeji Bulgogi (Pikantny Koreański wieprzowina grill) może być niesamowite przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 166 kalorii, 24g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Jeśli masz brązowy cukier, imbir, tajska pasta chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 55%. Spróbuj Daeji Bulgogi (Korean Spicy BBQ Pork), Bulgogi (Korean Beef Barbecue), oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Koreański Grill Wołowina Bulgogi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zawiń wieprzowinę w folię; zamrozić 1 1/2 godziny lub do firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
2
Usuń plastikową folię; pokrój wieprzowinę po przekątnej na ziarno w plastry o grubości 1/16 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
3
Połączyć wieprzowinę, cukier i kolejne 6 składników (cukier przez czosnek) w dużej plastikowej torbie na suwak. Uszczelnić i marynować w lodówce 1 godzinę, obracając torebkę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
4
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Umieść druciany kosz do grillowania na stojaku grillowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Wyjąć wieprzowinę z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
7
Umieść wieprzowinę na koszu do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 5 minut lub do pożądanego stopnia doneness, często obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Zinfandel, Wino Różane

Grill sprawdza się bardzo dobrze z Zinfandelem i różowym winem. Róża jest orzeźwiająca w wysokich temperaturach i uzupełnia słodkie i pikantne sosy i przetarcia. Zinfandel to klasyczny wybór czerwonego wina do grillowania, szczególnie do żeberek wieprzowych i mostku wołowego.
Zinfandel 2013 to znakomity rocznik koloru i głębi, który prezentuje ciemny rubinowy odcień i intrygujące aromaty suszonej śliwki, ciastka snicker doodle i ciasta jeżyn z nutami cynamonu i białego pieprzu. Pierwszy łyk otula podniebienie soczystymi ciemnymi owocami i elastycznymi taninami, które zapewniają długotrwałe wykończenie. Kolejne łyki pokazują ciemną wiśnię, bogatą czekoladę mocha, tosty kokosowe i pyszne ziarna granatu.Mieszanka: 76% Zinfandel, 13% Petite Sirah, 8% Barbera, 2% Syrah, 1% Merlot
Zinfandel 2013 to znakomity rocznik koloru i głębi, który prezentuje ciemny rubinowy odcień i intrygujące aromaty suszonej śliwki, ciastka snicker doodle i ciasta jeżyn z nutami cynamonu i białego pieprzu. Pierwszy łyk otula podniebienie soczystymi ciemnymi owocami i elastycznymi taninami, które zapewniają długotrwałe wykończenie. Kolejne łyki pokazują ciemną wiśnię, bogatą czekoladę mocha, tosty kokosowe i pyszne ziarna granatu.Mieszanka: 76% Zinfandel, 13% Petite Sirah, 8% Barbera, 2% Syrah, 1% Merlot
A superb vintage for color and depth, the 2013 Zinfandel showcases a dark ruby hue and intriguing aromas of dried plum, snicker doodle cookie, and blackberry pie with hints of cinnamon and white pepper. The first sip envelops the palate with juicy dark fruit flavors and supple tannins that provide a lingering finish. Subsequent sips show off dark cherry, rich mocha chocolate, toasted coconut, and delicious pomegranate kernels.Blend: 76% Zinfandel, 13% Petite Sirah, 8% Barbera, 2% Syrah, 1% Merlot
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn