Daddy ' s Game Changing Turkey with Quick Pan Gravy
Daddy ' s Game Changing Turkey with Quick Pan Gravy może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 83g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 633 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 83 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz szałwię, majeranek, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Daddy ' s Game Changing Turkey with Quick Pan Gravy, Smakowite Płatki Owsiane, oraz Serowe Frytki Big Daddy ' s Cheesy Gravy.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Solanka: w dużym garnku na średnim ogniu dodaj wodę, szałwię, tymianek, cytrynę, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sól się rozpuści, a woda będzie pachnąca. Wyłączyć ogień i pozostawić solankę do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1/2 Gałązki Rozmarynu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
3
Umieść indyka w torbie do pieczenia, dużej plastikowej torbie lub misce wystarczająco dużej, aby zmieścić ją w miejscu na solankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wlać płyn do solenia i uszczelnić lub przykryć. Jeśli nie ma wystarczająco dużo miejsca na cały płyn w solance, należy przynajmniej zawierać zioła, cytryny i pieprzu. Przechowywać indyka w lodówce do 3 dni. Po przygotowaniu do gotowania wyjąć indyka z lodówki i wyrzucić cały solony płyn i ciała stałe. Osuszyć indyka papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
5
W małej misce, wymieszać majeranek, szałwia, wszystkie papryki, i sól do rub. Natrzeć ze wszystkich stron indyka i skropić olejem. Wsadź tymianek, szałwię i rozmaryn do jamy, wraz z 4 ząbkami czosnku i 1 ćwiartką czerwonej cebuli. Pozwól mu usiąść na blacie przez około 2 godziny, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Majeranek
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Gałązki Rozmarynu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Umieścić pozostałe 2 ząbki czosnku, ćwiartki czerwonej cebuli i bulion na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Włożyć indyka na stelaż na patelni. Schować końcówki skrzydeł pod i związać nogi razem ze sznurkiem rzeźnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Umieść indyka w piekarniku i obniżyć ciepło do 350 stopni F. pieczenie, fastrygowanie co 30 minut, aż termometr instant-read włożony między udo i ciała rejestruje 160 stopni F, O 2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Dodaj więcej bulionu na dno patelni, aby kapiele się nie paliły. Pozostaw indyka pod luźną folią aluminiową na około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki, Obrane
11
Wyjmij indyka z patelni na deskę do krojenia. Ułóż rzeźbionego indyka na półmisku i podawaj z szybkim sosem Patelniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony Indyk
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Smażone Krewetki, Obrane
12
Umieść patelnię na górze pieca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
13
Usuń duże ciała stałe, takie jak cebula lub łodygi rozmarynu, pozostawiając tylko kapanie na patelni, zmiękczone ząbki czosnku, soki i tłuszcz. Obrócić palnik na średnio-wysoki ogień i dodać wino. Za pomocą drewnianej łyżki zeskrobać wszystkie kawałki z dna patelni do pieczenia. W małej misce wymieszać mąkę i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Dodaj go do patelni, rozbijając drewnianą łyżką, mieszając. Gotować przez około 1 minutę, a następnie ubić bulion z indyka i mieszać, aż zgęstnieje, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku i wlać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Bulion Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego