D. I. Y. Ricotta
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? D. I. Y. Ricotta może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 35 centów za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka mleka, sól koszerna, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Smażone kwiaty cukinii z Buffalo Ricotta: Fiori di Zucca Fritte con Ricotta di Bufalan e Pomodori, Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta), oraz Klopsiki z cielęciny i ricotty: Polpettine di Ricottan e Vitello dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 4 szklanki pełnego mleka, 1 szklankę śmietany, 1 1/2 łyżeczki koszernej soli i 2 łyżki soku z cytryny w rondlu i doprowadzić do wrzenia bez mieszania. Natychmiast zdjąć patelnię z ognia.
Pozostawić mieszaninę przez 15 minut w temperaturze pokojowej. Jako paski czasowe, twarogi będą oddzielone od serwatki. Jeśli powstaje tylko kilka twarogów, twoje mleko może nie być wystarczająco mocne; dodaj kolejną 1 łyżkę soku z twarogu, delikatnie, aby nie rozdzielić twarogu, i pozostaw przez 5 minut więcej.
Za pomocą dużej łyżki (nie szczelinowanej)lub miarki,łyżka twarogu wkomponuje się wseks do sernika. Im dłużej odsączysz tę paprykę, tym bardziej gęsty i bardziej aromatyczny będzie ser.
Dodaj go do ulubionej lasagny, albo poczęstuj się grzankami i skrop ją pieniędzmi na śniadanie.