Dżem Malinowo-Jeżyn

Dżem Malinowo-Jeżyn
Dżem z jeżyn malinowych może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $22.61 za porcję. Jedna porcja zawiera 4837 kalorii, 19g białka, oraz 10 g tłuszczu. Mieszanka cukru, maliny, bez cukru potrzebne przepisy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest spektakularne. Spróbuj Ciasto Jeżynowo-Malinowe, Raspberry Or Blackberry Rugelach, oraz Batoniki BlackBerry Malina Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Postępuj zgodnie ze wskazówkami w "Canning ABCs: Get Ready" (poniżej), używając 8 zwykłych lub szerokich słoików pół kufla lub 4 słoików kufla, plus pasujące pierścienie i pokrywki.
2
Tymczasem czyste jeżyny w robocie kuchennym. Przetrzyj cienki sitko nad miską, aby uzyskać jak najwięcej soku, jak to możliwe. Wyrzucić nasiona i zeskrobać sok na 8-do 10-qt. trawka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodać maliny i bardzo grubo zacieru ziemniaczanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
4
Środek 4 3/4 szklanki cukru do miski; odstawić. Pozostałą 1/4 szklanki cukru włóż do innej miski i wymieszaj z pektyną. Mieszaj mieszaninę pektyn do garnka z jagodami i dodaj masło, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
PektynaPektyna
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Na dużym ogniu doprowadzić mieszankę jagodową do pełnego wrzenia, którego nie można mieszać, stale mieszając długą łyżką i chroniąc ręce przed odpryskami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
6
Dodaj zarezerwowany cukier i wróć do pełnego wrzenia, kontynuując mieszanie. Gotować, mieszając, dokładnie 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
7
Napełnij słoiki: postępuj zgodnie ze wskazówkami w "Canning ABCs: Fill and Seal Jars", pozostawiając 1/4 cala. headspace. Wytrzyj felgi i uszczelnij pokrywkami i pierścieniami zgodnie z zaleceniami.
8
Proces zgodnie z zaleceniami w "Canning ABCs: słoiki procesowe", gotowanie przez 5 minut (gotowanie przez 10 minut na wysokościach od 1001 do 6000 stóp., 15 minut powyżej 6000 stóp.). Jeśli regał do konserw nie pomieści wszystkich słoików na raz, przetworz je w dwóch partiach. Schłodzić, sprawdzić uszczelki i przechowywać zgodnie z zaleceniami(do 1 roku).
9
*Nie używaj zwykłej Sure-galaretki do tego przepisu. Masło zapobiega tworzeniu się piany podczas gotowania. Jeśli go pominąć, skim piany przed chochli dżem do słoików.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
DżemDżem
1
Dodać cukier do gotującej się mieszanki jagodowej (krok
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
2
wszystko na raz; to pomaga żel mieszaniny prawidłowo.
1
Zbierz sprzęt: słoiki do konserw z dopasowanymi metalowymi pokrywkami i pierścieniami, kanister z wrzącą wodą ze stojakiem, szeroki lejek, szczypce i podnośnik do słoików. Większość sklepów z narzędziami nosi te podstawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
LejekLejek
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2
Napełnij kanister wodą i podgrzej. Konserwa powinna być pełna w dwóch trzecich dla słoików kufla i pół kufla; w połowie pełna dla słoików kwartowych. Ustaw stojak na obręczy patelni i pokrywie patelni. Na dużym ogniu doprowadzić wodę do wrzenia( 180 do 185 dla ogórków); trwa to od 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
W międzyczasie umyć słoiki i pierścienie konserwowe w zmywarce i umyć ręcznie pokrywki; odcedzić. Tylko w przypadku dżemu sterylizuj również umyte słoiki: gdy woda w puszkach zagotuje się, umieść słoiki na stojaku, zanurz w wodzie i gotuj przez 10 minut. Zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu i przechowywać słoiki w wodzie, aż potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
4
Pokrywki gniazda wewnątrz pierścieni w rondlu i przykryć wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Podgrzewać, aż utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
6
Zdjąć patelnię z ognia i przykryć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Wypłukać produkty, a następnie przygotować zgodnie z zaleceniami receptury.
1
Pokarmy chochli do słoików przez szeroki lejek lub układaj palcami, pozostawiając przestrzeń na głowie (odległość między obręczą słoika a jedzeniem) określoną w przepisie. Jeśli ostatni słoik nie jest całkowicie pełny, pozostaw do ostygnięcia, a następnie podawaj lub schładzaj; nie przetwarzaj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
LejekLejek
ChochlaChochla
2
Uwolnij pęcherzyki powietrza w grubych mieszankach: Delikatnie przesuwaj nożem wewnątrz słoików. Przetrzyj felgi i nici słoików czystą, wilgotną szmatką, aby pokrywki się uszczelniły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Wyśrodkuj pokrywki na słoikach, aby masa uszczelniająca na pokrywkach dotykała felg słoików. Mocno przykręć metalowe pierścienie, ale nie zmuszaj.
1
Opuść słoiki na stojaku do wody. Woda powinna pokrywać słoiki o co najmniej 1 cal.; dodaj gorącą wodę w razie potrzeby podczas przetwarzania. Przykryj puszkę i przywróć wodę do wrzenia. Gotować przez czas określony w przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2
Podnieś stojak ze słoikami na krawędź konserwy, używając szczypiec i gorącej podkładki. Za pomocą podnośnika słoików przenieś słoiki na ręczniki na powierzchni roboczej. Nie dokręcaj pierścieni. Całkowicie schłodzić w temperaturze pokojowej. Możesz usłyszeć "ping", gdy słoiki tworzą pieczęć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Naciśnij na środku każdej pokrywy. Jeśli pozostanie na dole, słoik jest zapieczętowany. Jeśli wyskakuje, to nie jest (można jeszcze jeść jedzenie tak, jakby to były resztki). Etykieta słoiki i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu do 1 roku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn