Cztery Serowo-Kurczaka Lasagne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj cztery Lasagnany z serem i kurczakiem. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.15 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 67g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 1026 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, liście laurowe, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagne Z Białym Serem I Kurczakiem, Kremowy Chicken & Cream Cheese Lasagna, oraz Kurczak, pieczona czerwona papryka i kozi ser Lazania dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; dodać kurczaka i gotować, aż rumiane, obracając, 5 protokół.
Dodać cebulę, czosnek i koncentrat pomidorowy i gotować, mieszając, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Dodać wino i gotować, aż w większości odparował, o 5 protokół. Wymieszać 3 szklanki wody, pomidory, liście laurowe, pietruszka, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego i gotować na wolnym ogniu 50 minut. Rozbij kurczaka łyżką. Gotować, aż zgęstnieje, 20 więcej minut.
Przygotuj lasagne: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj makaron i gotuj zgodnie z zaleceniami etykiety.
Makaron odsączyć i skropić oliwą z oliwek; odstawić.
W międzyczasie umieść jarmuż w dużej misce bezpiecznej dla mikrofalówki; dodaj 1/2 szklanki wody i szczyptę soli. Przykryć folią i mikrofalówką do miękkości, 5 minut.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą; wycisnąć do sucha, a następnie powrócić do miski. Wymieszać jajka, ricottę, połowę parmezanu i natkę pietruszki.
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i kilka mielonych pieprzu. Wrzucić mozzarellę, asiago i pozostały parmezan w osobnej misce.
Rozprowadzić 3/4 szklanki sosu w naczyniu do pieczenia 9-by-13-cala. Wierzch z jedną trzecią makaronu, nakładając je lekko. Przykryć połowę mieszanki jarmużu, a następnie 2 więcej filiżanek sosu.
Posypać jedną trzecią mieszanki mozzarelli. Powtórz warstwy (makaron, mieszanka jarmużu, SOS, mieszanka mozzarelli). Na wierzch nałożyć ostatnią warstwę makaronu, pozostały sos i pozostałą mieszaninę mozzarelli. Ustawić na blasze do pieczenia.
Luźno przykryć folią i piec 40 minut, następnie odkryć i piec, aż złoty i bąbelkowy, o 25 więcej minut.
Odstawić na 30 minut przed podaniem.