Czosnek Zioło Piwo Butt Kurczak
Czosnek zioło piwo Butt kurczak jest bezglutenowe przepis z 2 porcjami. Na 18,13 zł / porcja, ten przepis okładki 72% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 426g białka, 366g tłuszczu, oraz w sumie 5248 kalorii. Jest idealny do Dzień Ojca. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz pod ręką paprykę, czosnek, gałązki oregano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 91%. Spróbuj Beer Butt Chicken, Grillowany Kurczak Z Pupą Piwną, oraz Beer Butt Chicken na grillu: Smoky Perfection z puszki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz kurczaki i osusz do środka i na zewnątrz papierowymi ręcznikami. Skórę kur natrzeć 1/4 szklanki zmiękczonego masła.
Wymieszaj paprykę, czosnek w proszku i czarny pieprz w małej misce i posyp kurczaki około połową mieszanki przyprawowej. Zachowaj pozostałe przyprawy na późniejszy etap.
Zrób mały otwór w skórze między piersią a nogą każdego kurczaka; użyj palca, aby rozluźnić skórę piersi i wciśnij 1 lub 2 ząbki czosnku pod skórę piersi.
Umieść pietruszkę, oregano i tymianek w jamie każdego kurczaka.
Niech kurczęta marynować 1 godzinę, lub do nocy w lodówce.
Rozgrzej grill na małym ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Umieść 2 ząbki czosnku w każdej częściowo pełnej puszce piwa i usuń zioła z ubytków kurczaka; Wrzuć zioła do puszek po piwie. Spryskaj każdego kurczaka sprayem do gotowania i posadź kurczaki na puszkach po piwie, wkładając puszki do wnęk, aby trzymać kurczaki w pozycji pionowej.
Umieść dużą część folii aluminiowej na grillu; stań kurczaki na folii. Kurczaki podlewamy 1/4 szklanki roztopionego masła i posypujemy pozostałą mieszanką przyprawową.
Grilluj kurczaki, aż natychmiastowy odczyt termometru mięsnego włożonego do uda każdego ptaka odczytuje 180 stopni F (80 stopni C), około 2 godzin.