Czosnek i bazylia ciabatta
Czosnek i bazylia ciabatta może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 344 kalorie, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 minut. 118 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ciabatta, parmezan, bazylia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Grillowany bakłażan i świeży Mozzarellan na Ciabatcie z pieczoną czerwoną papryką, majonezem czosnkowym, świeżą bazylią i rukolą, Czosnkowy Chleb Ciabatta, oraz Pieczony Czosnek Chleb Ciabatta.
Instrukcje
Rozgrzać grill do wysokiej. Ubić razem majonez, masło i ząbki czosnku, aż będzie gładka. Bazyl posiekać, wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Połówki ciabatty, pokrojone wzdłuż, wyłożyć na blachę do pieczenia i posmarować masłem.
Posypać startym parmezanem, następnie grillować przez 2-3 min.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Ciabatta bardzo dobrze współpracuje z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione
#28 wino w Top 50 Win Vinepair 2018intense rubinowy kolor czerwony z delikatnym nosem jeżyn i nutami czarnej porzeczki, balsamicznymi i pikantnymi nutami. Wino wykazuje doskonałą strukturę kwasową, dobrze zrównoważone, eleganckie taniny. Uderzenie w usta jest aksamitne i trwałe.