Lasagne z klopsikami fettuccine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 497 kalorii, 32G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka jaj, ricotta, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Spróbuj Fettuccine Meatball Lasagne, Biała Lasagne z Parmigiano Besciamella (Lasagne in Bianco ), oraz Lasagne z karczochami (Lasagne di Carciofi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5 - do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, następnie podsmażyć cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż będzie złoty, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać czosnek i oregano i sauté, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Czosnek
3
Dodaj pomidory z zarezerwowanym sokiem, pastą pomidorową, liściem laurowym i solą i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieją, 30 do 35 minut. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Liście Laurowe
Pomidor
Sok
Sól
1
Wymieszać razem bułkę tartą i mleko w dużej misce i odstawić 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
2
Dodaj mięso, czosnek, ser, jajko, natkę pietruszki, sól i pieprz i zmiksuj rękami ,aż dobrze się połączą (nie mieszaj). Uformuj poziom 1/2-porcje łyżeczki do klopsików (powinieneś mieć około 135).
Składniki, których będziesz potrzebować
Klopsiki
Pietruszka-nać
Ser
Czosnek
Pieprz
Mięso
Sól
Jajko
3
Rozgrzać olej w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie smażyć klopsiki w 5 partiach (nie tłum), okazjonalnie obracając się, aż dobrze rumiane i gotowane przez, O 2 protokół na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klopsiki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Przenieść jako rumiane na ręczniki papierowe za pomocą łyżki szczelinowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
1
Wymieszać wszystkie składniki nadzienia, aż dobrze się połączą.
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, odkryte, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Odcedzić w durszlaku, następnie spłukać pod zimną wodą i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
4
Spread 2 filiżanki sosu w 13-przez 9-calowy lub inny 3-quart szkła lub ceramiki do pieczenia naczynia i zorganizować jedną trzecią fettuccine nad sosem, a następnie top z wszystkich klopsiki. Dodać kolejną warstwę każdy z 2 szklanki sosu i jedną trzecią fettuccine, a następnie rozprowadzić z całym nadzieniem. Top z pozostałym fettuccine, następnie pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fettuccine
Klopsiki
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Posypać równomiernie mozzarellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe Ziemniaki
6
Piec, luźno przykryty folią, 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
7
Wyjąć folię i piec, aż sos jest bulgotanie i ser jest złoty, o 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
8
Przenieść do stojaka i ostudzić, około 20 minut.
1
* Sos można przygotować 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.