Czeskie kołacze
Przepis Bohemian Kolaches można przygotować w około 40 minut . Za 27 centów za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przystawka ma 168 kalorii , 4 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 28 osób. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup cukier, mąkę, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 28% , co nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kolaches .
Instrukcje
W małej misce rozpuść drożdże i 1 łyżkę cukru w ciepłym mleku; odstaw na 10 minut. W dużej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, pozostały cukier, żółtka jaj, sól, masło i mieszankę drożdży/mleka.
Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj resztę mąki, tak aby powstało sztywne ciasto.
Wyłóż ciasto na posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Jeśli to konieczne, dodaj więcej mąki.
Umieść ciasto w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj; pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Uderz pięścią w ciasto i pozwól mu ponownie wyrosnąć.
Rozwałkować na posypanej mąką powierzchni na grubość 1,25 cm.
Wytnij dużą szklanką lub nożem o średnicy 2-1/2 cala.
Ułożyć na natłuszczonych blachach do pieczenia; odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 45 minut.
Mocno naciśnij wgłębienie w środku i napełnij każdą roladkę czubatą łyżką farszu.
Posmaruj ciasto białkiem jaja.
Piec w temperaturze 350° przez 10–15 minut lub do momentu, aż bułki będą jasnozłote.