Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Czerwony Chileatole z jesiennych warzyw spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 196 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 3,47 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz bulion warzywny marki imagine, kukurydzę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 114 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajskie czerwone Curry z warzywami, Jesienne Warzywa, oraz Pieczone Jesienne Warzywa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Odetnij ziarna od 1 ucha kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na Kolbie
2
Pokrój pozostałe 2 kłosy kukurydzy (w tym kolbę) w poprzek na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na Kolbie
3
Rozgrzać olej w 4-quart ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować chiles, czosnek, i cebula, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest blady złoty, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Czosnek
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Wyjąć z ognia i przenieść mieszaninę chile do miski z rowkiem łyżką, naciskając mieszaninę z boku garnka, aby pozostawić tyle oleju, jak to możliwe. Nie czyść garnka; pozostanie cienka warstwa oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Garnek
5
Przecier połowę Chile mieszaninę z 1 szklanka bulionu i 2 1/4 łyżeczki masa harina w blenderze, aż gładka, a następnie zmusić przecier przez sito o średnich oczkach z gumową szpatułką do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mieszanka Masy Kukurydzianej)
Bulion
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Szpatułka
Sito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Przecier pozostałą mieszaninę chile, 1 szklanka bulionu i pozostałe 2 1/4 łyżeczki masa harina w ten sam sposób, zmuszając przez sito do tej samej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mieszanka Masy Kukurydzianej)
Bulion
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Rozgrzać olej pozostający w garnku na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie gotować chile puré, stale mieszając, aż osiągnie wrzenia i jest lekko zagęszczony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Wymieszać pozostałe 4 szklanki bulionu i doprowadzić do duszenia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
9
Wymieszać w kukurydzy (ziarna i kawałki), grzyby, fasola szparagowa, ziemniaki, i epazote i delikatnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie miękka, 15 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Grzyby
Ziemniak
Epazote
Fasola
Kukurydza
10
Cienki chileatol z odrobiną bulionu lub wody, aby uzyskać lekką konsystencję zupy kremowej, następnie wymieszać z solą.
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Gramona La Cuvee Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 22 dolarów za butelkę.