Czerwony, biały i niebieski tort lodowy
Czerwony, biały i niebieski tort lodowy to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 42 kalorie. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką Ocena 6%, to danie jest improvable. Spróbuj Czerwony, biały i niebieski tort lodowy, Czerwony, biały i niebieski tort lodowy, oraz Ciasto Z Lodami Cynamonowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 9-calową patelnię springform w zamrażarce, aż będzie bardzo zimno, co najmniej 1 godzinę.
Zrobić sorbet truskawkowy (lub ubić gotowy, mrożony sorbet, aż będzie gładki w mikserze elektrycznym wyposażonym w przystawkę do łopatek).
Wyjmij formę sprężynową z zamrażarki i natychmiast włóż sorbet. Pracując szybko, Użyj tylnej części łyżki lub przesuniętej szpatułki, aby wygładzić sorbet w równą warstwę, o wysokości około 1 cala.
Posypać równomiernie 1/4 szklanki okruchów ciastek lub kandyzowanego imbiru, przykryć szczelnie folią i zamrozić do twardego, co najmniej 1 godziny.
Powtórz proces z lodami cytrynowymi i innym 1/4 szklanki okruchów lub kandyzowanego imbiru, zamrażając 1 godzinę. Zakończ sorbetem jagodowym, polewając ostatnim 1/4 szklanki okruchów lub kandyzowanego imbiru. Przykryć szczelnie folią i zamrozić, aż Zestaw, co najmniej dwie godziny lub przez noc.
Schłodzić talerz do serwowania lub stojak na ciasto w zamrażarce.
Tuż przed podaniem rozpakuj ciasto: ogrzej ostrze szpatułki lub noża w gorącej wodzie z kranu, a następnie wytrzyj do sucha. Uruchom ostrze wokół wewnętrznej krawędzi patelni, a następnie odblokuj i usuń boki.
Umieść schłodzony talerz lub stojak na ciasto do góry nogami na patelni i odwróć wszystko, aby ciasto spoczywało na talerzu. Przewiń nóż i delikatnie krawędź go między dnem patelni a ciastem, aby usunąć dno patelni.
Udekoruj gałązką mięty i podawaj z bitą śmietaną i świeżymi jagodami.
Uwaga: jeśli całe ciasto nie zostanie zjedzone na jednym siedzeniu, natychmiast po krojeniu należy je dobrze owinąć folią i włożyć z powrotem do zamrażarki. Pomoże to zapobiec topnieniu i refreezing, które mogą zniszczyć teksturę.