Czerwone wino-duszone żeberka z warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1164 kalorii, 41g białka, oraz 84g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 6,39 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, ziemniaki, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Spróbuj Czerwone wino duszone żeberka z Roztrzaskanymi jesiennymi warzywami, Czerwone wino duszone żeberka z Roztrzaskanymi jesiennymi warzywami, oraz Czerwone Wino Duszone Żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Gotuj wino, bulion i tymianek w szerokim ciężkim garnku o szerokości 6-7 litrów, aż zmniejszy się do około 5 filiżanek, około 30 minut, a następnie przelej przez drobne sito do żaroodpornej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Tymianek
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Garnek
2
Gotować całe szalotki w oleju w oczyszczonym garnku na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż złoty, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać ząbki czosnku i gotować, często mieszając, aż czosnek będzie złoty i szalotki są złoty brąz, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Szalotka
4
Przełożyć łyżką szczelinową na talerz, rezerwując tłuszcz w garnku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Garnek
5
Żeberka osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
żeberka
6
Rozgrzać tłuszcz w garnku na dużym ogniu, następnie żeberka zapiekać w 3 partiach, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 4 minut na partię, przenosząc szczypcami do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Garnek
7
Wylać tłuszcz na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Żeberka, szalotki, czosnek i wino do garnka z galaretką i solą do smaku, następnie dusić, przykryte, bez mieszania, 1 3/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Czosnek
Galaretka
żeberka
Sól
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Po gotowaniu mięsa 1 1/4 godziny, marchew obrać, a następnie pokroić marchew i cukinię po przekątnej w plastry o grubości 1/2 cala. Ziemniaki obieramy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Cukinia
Marchew
Mięso
10
Dodaj ziemniaki i marchew do garnka (nie mieszaj) i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż żeberka będą miękkie, a ziemniaki i marchew po prostu miękkie, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Marchew
żeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
11
Dodać cukinię do garnka (nie mieszać) i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż tylko miękkie, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
12
Mięso i warzywa przełożyć łyżką szczelinową do dużego naczynia. Wyrzuć luźne kości i utrzymuj mięso i warzywa w cieple, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
13
Tłuszcz odtłuszczony z sosu i rezerwy 1 łyżka tłuszczu. Tłuszcz wymieszać z mąką w małej misce, aby wytworzyć suchą pastę. Cienka pasta z 2 łyżkami ciepłego sosu. Doprowadzić sos do wrzenia i ubić w połowie mąki pasty do zgęstnienia. (Jeśli to konieczne, ubić więcej pasty do wrzącego sosu, aż zgęstnieje do pożądanej konsystencji.) Sos na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Polać mięsem i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Mięso
1
* Żeberka można gotować, bez cukinii, 1 dzień wcześniej. Schłodzić w garnku, odsłonić, schłodzić, przykryć. Podgrzej w sosie, a następnie dodaj cukinię. Dusić, pod przykryciem, do miękkości.
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować pochodzenie winnice Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.