Czerwone wino-duszone żeberka z warzywami
Czerwone wino-duszone żeberka z warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1164 kalorii, 41g białka, oraz 84g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 6,39 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, ziemniaki, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Spróbuj Czerwone wino duszone żeberka z Roztrzaskanymi jesiennymi warzywami, Czerwone wino duszone żeberka z Roztrzaskanymi jesiennymi warzywami, oraz Czerwone Wino Duszone Żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj wino, bulion i tymianek w szerokim ciężkim garnku o szerokości 6-7 litrów, aż zmniejszy się do około 5 filiżanek, około 30 minut, a następnie przelej przez drobne sito do żaroodpornej miski.
Gotować całe szalotki w oleju w oczyszczonym garnku na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż złoty, około 6 minut.
Dodać ząbki czosnku i gotować, często mieszając, aż czosnek będzie złoty i szalotki są złoty brąz, o 2 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową na talerz, rezerwując tłuszcz w garnku.
Żeberka osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać tłuszcz w garnku na dużym ogniu, następnie żeberka zapiekać w 3 partiach, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 4 minut na partię, przenosząc szczypcami do miski.
Wylać tłuszcz na patelni.
Żeberka, szalotki, czosnek i wino do garnka z galaretką i solą do smaku, następnie dusić, przykryte, bez mieszania, 1 3/4 godziny.
Po gotowaniu mięsa 1 1/4 godziny, marchew obrać, a następnie pokroić marchew i cukinię po przekątnej w plastry o grubości 1/2 cala. Ziemniaki obieramy.
Dodaj ziemniaki i marchew do garnka (nie mieszaj) i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, aż żeberka będą miękkie, a ziemniaki i marchew po prostu miękkie, około 30 minut.
Dodać cukinię do garnka (nie mieszać) i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż tylko miękkie, o 6 protokół.
Mięso i warzywa przełożyć łyżką szczelinową do dużego naczynia. Wyrzuć luźne kości i utrzymuj mięso i warzywa w cieple, przykryte.
Tłuszcz odtłuszczony z sosu i rezerwy 1 łyżka tłuszczu. Tłuszcz wymieszać z mąką w małej misce, aby wytworzyć suchą pastę. Cienka pasta z 2 łyżkami ciepłego sosu. Doprowadzić sos do wrzenia i ubić w połowie mąki pasty do zgęstnienia. (Jeśli to konieczne, ubić więcej pasty do wrzącego sosu, aż zgęstnieje do pożądanej konsystencji.) Sos na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, około 3 minut.
Polać mięsem i warzywami.
* Żeberka można gotować, bez cukinii, 1 dzień wcześniej. Schłodzić w garnku, odsłonić, schłodzić, przykryć. Podgrzej w sosie, a następnie dodaj cukinię. Dusić, pod przykryciem, do miękkości.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować pochodzenie winnice Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.