Czerwone wino-duszone Oxtails
Duszone w czerwonym winie Oxtails może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 8,93 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1316 kalorii, 142g białka, oraz 60 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jeśli masz liście tymianku, liście rozmarynu, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Wine Duszone Oxtails, Duszone Oxtails & Domowy Makaron Z Czerwonego Wina, oraz Niedzielna Kolacja: czerwone Wino i pomidory duszone Oxtails.
Instrukcje
Opłukać oxtails i osuszyć; odciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu.
Posypać lekko solą i pieprzem, i umieścić w 12 - na 17-calowej patelni do pieczenia.
Piec, uncovered, w 450 regularne lub Piec konwekcyjny, obracając raz szczypcami, aż oxtails są dobrze rumiane na całym, 30 do 40 minut łącznie.
Dodaj wino, bulion, 1/4 szklanki octu, rozmaryn, estragon i tymianek do patelni. Delikatnie wymieszać i zeskrobać rumiane kawałki darmo. Patelnię szczelnie przykryć folią.
Piec w 325 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 2 1/4 do 2 3/4 godzin.
Kopiec puree równo w środku czterech szerokich, płytkich misek. Szczypcami podnieś oxtails z duszonego płynu i ułóż równo wokół puree ziemniaczanego. Karmelizowane warzywa rozsypać na mięsie, przykryć luźno folią i ogrzać w piekarniku 200.
Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z płynu do duszenia. Gotować, odkryte, na dużym ogniu, często mieszając, aż do zmniejszenia do 3 filiżanek, 12 do 14 minut. Tymczasem w małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami wody, aż będzie gładka. Mieszaj do duszonej cieczy i mieszaj, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje. Smak i, w razie potrzeby, dodać 1 do 2 więcej łyżeczek octu.
Sos z kadzi na mięsie i karmelizowanych warzywach; udekoruj gałązkami tymianku.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Yukon Gold Puree Ziemniaczane. Obrać 2 funty ziemniaków Yukon Gold lub russet; pokroić w 2-calowe kawałki.
Połącz ziemniaki i około 1 litra wody w 3-do 4-litrowej patelni. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki zacieru bardzo łatwo, o 20 protokół.
Odcedzić ziemniaki i wrócić do patelni.
W międzyczasie, ciepłe 3/4 szklanki mleka lub pół i pół i 2 łyżki masła lub margaryny w pojemniku mikrofalowym bezpieczne w kuchence mikrofalowej przy pełnej mocy (100%) aż tylko na parze, lub ogrzać w 1-do 1 1/2-quart patelni na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę mleka do ziemniaków i zacieru z mikserem elektrycznym na średniej prędkości lub masher ziemniaków, aż będzie gładka. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać lub przykryć i ogrzać w piekarniku 200, aż będzie gotowy do użycia.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Karmelizowane Warzywa Korzeniowe. Obierz 2 marchewki (około 3 oz. każda) lub 12 małych marchewek (maks. 3/4 po grube), 1 pasternak (ok.) lub 12 małych pasternaków (maks. 1 po grube), 1 rzepa (ok.) lub 12 rzep niemowlęcych (maks. 1 po szeroki) i 1 lb. cebula perłowa lub 12 cebul cipollini (maks. 1,5 po. szeroki; lub użyj 10 oz. mrożona cebula perłowa, rozmrożona).
Marchew i pasternak pokroić w plastry o grubości 1/2 cala, a rzep w kostkę o grubości 3/4 cala; jeśli używasz warzyw dla niemowląt, pozostaw w całości. Na patelni o wymiarach 9 na 13 cali wymieszaj warzywa z 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek i 1 łyżką posiekanych świeżych liści tymianku.
Piec w 450 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, obracając warzywa od czasu do czasu szeroką łopatką, aż dobrze rumiane i miękkie po przekłuciu, o 30 protokół.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.