Czerwone Wino Duszone Nogi Indyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj duszonych udek z czerwonego wina. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 775 kalorii, 72g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści laurowych, masła, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawy-duszone udka kurczaka z czerwonym winem i pomidorem, Przyprawy-duszone udka kurczaka z czerwonym winem i pomidorem, oraz Duszone Nogi Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 135°. Obficie doprawić udka indyka solą i pieprzem ze wszystkich stron.
Rozgrzać olej w dużej patelni do smażenia na dużym ogniu, aż się połyśnie.
Dodać nogi indyka skórą w dół. Gotować bez ruchu, aż do głębokiego złotego koloru, o 8 protokół. Flip nogi i gotować, aż druga strona jest rumiane, o 5 minut dłużej, zmniejszenie ciepła w razie potrzeby, jeśli olej pali nadmiernie.
Przełożyć indyka na duży talerz.
Powrót patelni do ciepła i dodać cebulę, marchew, seler, czosnek, tymianek, i rozmaryn. Gotować, często mieszając, aż warzywa będą dobrze rumiane, w sumie około 8 minut.
Dodaj wino, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodać bulion i liście laurowe i doprowadzić do wrzenia. Nestle nogi indyka na patelni, pozwalając spocząć na warzywach tak, że tylko jego skóra jest odsłonięta.
Przełożyć do piekarnika i gotować, odsłonięte, aż nogi rozpadną się przetargu, sos jest zmniejszona, a skóra jest głęboki mahoń, około 2 godzin. Ostrożnie wyjąć z piekarnika i przenieść nogi indyka na talerz za pomocą szpatułki szczelinowej.
Odcedzić płyn przez sitko o drobnej siatce do dużej miski lub średniego rondla. Wyrzucić ciała stałe. Usuń nadmiar tłuszczu z powierzchni i wyrzuć. Odstawić płyn na bok.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę i gotować, ubijając stale, aż złoty kolor będzie brązowy, o 2 protokół. Powoli ubijać w gorącym płynie do gotowania indyka, aż do pełnego włączenia. Doprowadzić do wrzenia, aby zagęścić i doprawić do smaku solą i pieprzem (możesz nie potrzebować soli w zależności od tego, jak słony był twój bulion).
Wyrzeźbić nogi indyka między udem a pałeczką, usuwając kość udową w razie potrzeby.
Posypać szczypiorkiem i podawać z gorącym sosem.