Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać czerwone mięso Chili Enchiladas spróbować. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 570 kalorii, 32G białka, oraz 34g tłuszczu. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Super Bowl. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, wodę, meksykańską cremę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Serowe Enchiladas Bez Mięsa, Meat Lite: słodkie ziemniaki i kurczak Enchiladas z sosem Chile, oraz Trzy-Mięsne Chili.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Na małej patelni rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu aż do gorąca, ale nie palenie. Używając szczypiec, zanurz tortille kukurydziane, 1 na raz, w oleju na 5 sekund, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla Kukurydziana
Pasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Szczypce
3
Usuń tortille z oleju, pozwalając nadmiar oleju kapać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Olej Do Smażenia
4
Umieść je na tacy wyłożonej papierowym ręcznikiem, aby wchłonąć olej, gdy ostygną. Gdy będą wystarczająco chłodne, aby sobie poradzić, weź 1 tortillę na raz i zbuduj enchiladas.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Olej Do Smażenia
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Umieść kopiec rozdrobnionego mięsa (około 1/4 szklanki), łyżkę sera Jack, łyżkę cebuli i szczyptę posiekanej kolendry na każdej tortilli i zwinąć, aby zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey Jack
Kolendra
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Cebula
Mięso
Rolka
7
W płytkim naczyniu do pieczenia 3-quart, płaszcz dno z 1 szklanką sosu chili. Ułóż tortille, szew z boku w dół, w jednej warstwie w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Chili
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
8
Wlać pozostałą filiżankę sosu na enchiladas i przykryć je pozostałym serem Jack.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey Jack
SOS
9
Piec enchiladas, aż ser topi się i bąbelki, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
10
Posyp enchiladas pozostałą kolendrą i podawaj z meksykańską cremą i serem Cotija.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Cotija
Meksykańska Crema
Kolendra
11
Na blasze lub patelni do pieczenia ułóż cebulę, pomidory, pomidory i czosnek i skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Oliwa Z Oliwek
Pomidor
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
12
Miejsce pod brojlerem i char warzywa, o 5 do 7 protokół. Miej na nich oko; chcesz je zwęglone, ale nie spalone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
13
W suchym ciężkim dnie patelni suche tosty chiles aż miękkie i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Usuń chiles z patelni, Odrzuć łodygę i nasiona i zanurz je w misce z gorącą wodą, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Nasiona
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Patelnia
15
Dodać namoczone chiles, pieczone warzywa i bulion z kurczaka do blendera. Mieszamy mieszaninę do uzyskania bardzo gładkiej konsystencji. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, zawsze możesz ją rozcieńczyć odrobiną chili moczącej wodę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Rosół Z Kurczaka
Warzywa
Papryka Chili
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
W tej samej patelni można tosty chiles, toast przyprawy aż pachnące, 2 do 3 protokół, a następnie zmielić je w młynku do przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Przyprawy
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
17
W misce, wymieszać mielone przyprawy z 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby utworzyć pastę. Przetrzyj tę pastę na całej długości steku i pozostaw do marynowania przez 30 minut. Po 30 minutach doprawiamy stek solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól I Pieprz
Stek Z Flanki
Przyprawy
Stek
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
18
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
19
Rozgrzej grill lub patelnię grillową na średniej wysokości. Grilluj stek z boku, przez 3 minuty z każdej strony, aby schlebić stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Flanki
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Grilla
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
20
Stek przekładamy na patelnię, polewamy stek sosem chili i przykrywamy patelnię folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Chili
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Folia Aluminiowa
21
Umieścić patelnię w piekarniku i piec przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
22
Wyjąć stek z patelni, pokroić mięso i zarezerwować SOS.
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Cava Mestres Reserva Brut 1312. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Jasnożółty słomkowy kolor z widocznymi zielonymi pasemkami i drobnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna Finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżo ciętych ziół. Na podniebieniu jest świeży, odsłaniając wielką równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemny i łatwy do picia.