Czerwona fasola i ryż
Przepis na czerwoną fasolę i ryż można przygotować w około 30 minut . Jedna porcja zawiera 512 kalorii , 19 g białka i 5 g tłuszczu . Za 1,32 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. Ten przepis był pod wrażeniem 1 osoby. Mieszanka przyprawy cajun, cebuli, pomidorów z puszki i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 85% . Ten wynik jest znakomity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Czerwony ryż z kiełbasą habanero i czerwoną fasolą , Czerwona fasola i ryż oraz Czerwona fasola i ryż .
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie w dużym rondlu podsmaż na oliwie zieloną paprykę, cebulę i czosnek, aż będą miękkie.
Dodać przyprawę Cajun, sól i pieprz. Gotuj i mieszaj przez 3 minuty.
Wymieszaj fasolę, pomidory i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 10 minut. Odkryć; gotować przez 5 minut.