Czekoladowy tort Mascarpone z lukrem kawowym

Czekoladowy tort Mascarpone z lukrem kawowym
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 653 kalorie, 9g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, cukier, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto czekoladowe z lukrem kawowym Marscarpone, Ciasto czekoladowe Angel Food z lukrem kawowym, oraz Ciasto kawowo-czekoladowe z lukrem Mocha-Mascarpone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Spryskaj nieprzywierającą 9-na-5-calową patelnię bochenkową sprayem do gotowania oleju roślinnego. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny Gotowanie SprayOlej Roślinny Gotowanie Spray
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek kakaowy, proszek do pieczenia i sól. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek ubij masło i cukier na dużej prędkości, aż będą lekkie i puszyste, około 2 minut. Ubić jajka, jeden po drugim, aż będą gładkie. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki i mieszać aż tylko włączone. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mascarpone i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
4
Wymieszać do momentu włączenia.
5
Przenieść ciasto do przygotowanego bochenka i piec przez 70 do 75 minut, lub do testera ciasta włożonego do środka ciasta wychodzi z kilkoma wilgotnymi okruchami dołączonymi. Ostudzić na patelni przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
6
Wyjąć ciasto z patelni i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu, około 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
7
Do lukru: w dużej misce, za pomocą miksera ręcznego o dużej mocy na średniej prędkości, ubić białka do spienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodać krem z kamienia nazębnego i ubijać, aż mieszanina utworzy miękkie szczyty. Stopniowo ubić cukier. Mikser pracuje z małą prędkością, skropić ekstrakt kawy do białek. Zwiększ prędkość do wysokiej I beat przez 3 do 4 minut, aż gładkie i grube.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Ekstrakt Z KawyEkstrakt Z Kawy
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Lukier umieścić w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Pokrój ciasto na cienkie plasterki i podawaj z lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
LukierLukier
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn