Czekoladowy Chleb Maślany
Chleb maślany czekoladowy zajmuje około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Za 1,18 dolara za porcję otrzymasz chleb na 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka, 41 g tłuszczu i łącznie 953 kalorie. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, sól, margarynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 34%, to danie nie jest tak niesamowite. Czekoladowy chleb maślany, Maślankowy chleb czekoladowy i Maślankowy szybki chleb czekoladowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni F). Nasmaruj tłuszczem tylko spód formy do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali.
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Wbijaj po jednym jajku, a następnie dodaj maślankę.
Połącz mąkę, 1/2 szklanki kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; wymieszać z maślanką, aż zgęstnieje.
Wymieszać z 1/3 szklanki orzechów pekan.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec przez 55 do 65 minut w nagrzanym piekarniku, aż drewniany wykałaczka włożona blisko środka będzie wyjęta czysta. Studzimy na blaszce przez 15 minut, a następnie wyjmujemy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Połącz margarynę, 1/4 szklanki kakao i mleko w rondlu ustawionym na średnim ogniu. Gotuj, mieszając, aż się rozpuści i będzie gładka.
Zdjąć z ognia i wymieszać z wanilią i cukrem pudrem. Wymieszaj pozostałe 1/2 szklanki orzechów pekan.
Rozsmarować na wierzchu ostudzonego bochenka.