Bucatini All ' Amatriciana
Bucatini All ' Amatriciana może być dobry przepis, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 770 kalorii. Jeśli masz bucatini, guanciale, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 12 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Spróbuj Bucatini z pikantnym sosem pomidorowym (bucatini All ' amatriciana), Bucatini All ' amatriciana, oraz Bucatini All ' Amatriciana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Duży rondel zalać oliwą z oliwek.
Dodaj guanciale i saute na małym ogniu. Gotować, aż będzie brązowy i chrupiący i sprawi, że dużo tłuszczu.
Usuń i zarezerwuj 1/3 guanciale do dekoracji. Doprowadzić patelnię na średnim ogniu i dodać cebulę i pokruszony czerwony pieprz. Obficie doprawić solą, do smaku. Gotować cebulę, aż będą przezroczyste, zaczynają się złocisty i są bardzo aromatyczne.
Dodać pomidory i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować sos na wolnym ogniu przez około 1 godzinę, okresowo degustując. Dostosuj sól, w razie potrzeby.
Przynieś duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj przez 1 minutę mniej niż instrukcje na opakowaniu.
Wyjąć 3 lub 4 kadzi sosu z garnka do miski, jako polisę ubezpieczeniową. Zawsze można dodać go z powrotem, ale trudniej jest wyjąć, gdy makaron jest na patelni. Szukasz idealnego stosunku między makaronem a sosem.
Odcedzić makaron z wody i dodać do garnka z sosem. Wymieszać, aby pokryć sosem. W ten sposób zawsze kończysz makaron; gotujesz go w sosie, aby wykonać małżeństwo makaronu i sosu.
W razie potrzeby dodaj więcej sosu.
Dodaj do sera i skropić oliwą z oliwek, aby naprawdę połączyć małżeństwo. Wrzucić do herbu i służyć w płytkich miseczkach ozdobione serem i zastrzeżone guanciale.