Ciecierzyca z brokułami i boczkiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać ciecierzycy z brokułami Rabe i boczek spróbować. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 454 kalorie, 21g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, ząbki czosnku, boczek cięty w środku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gemelli z brokułami, bekonem i ciecierzycą, Makaron Z Brokułami I Ciecierzycą, oraz Orecchiette Z Brokułami Rabe & Ciecierzyca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować brokuły rabe w dużym garnku z wrzącą wodą 2 minut lub do chrupiące-przetargu; odcedzić.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj boczek; smażyć 3 minuty, często mieszając. Mieszać w cebuli, oregano, i czerwona papryka; smażyć 4 minut lub aż cebula zaczyna mięknąć, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund, stale mieszając.
Dodaj ciecierzycę; smażyć 1 minutę. Wymieszać brokuły rabe, sól, i czarny pieprz; gotować 2 minuty lub do dokładnie ogrzanego, podrzucając do połączenia.
Miejsce o 1 1/2 szklanki mieszanki ciecierzycy na każdym z 4 talerzy; ogolić 1/2 uncji sera równomiernie na każdej porcji.