Czekoladowy budyń chlebowy z sosem Whiskey
Czekoladowy budyń chlebowy z sosem Whiskey może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 838 kalorii, 14g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, cynamon, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Czekoladowy budyń chlebowy z sosem Whiskey, Budyń chlebowy z sosem Whiskey, oraz Budyń chlebowy z sosem Whiskey dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić chleb w kostkę 1/2 cala. W dużym rondlu połącz śmietanę, cukier i sól i zagotuj na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Dodaj czekoladę, cynamon i espresso w proszku, odstaw na 3 minuty, a następnie ubijaj, aż będzie gładka.
W dużej misce ubij razem jajka, żółtka i mleko. Powoli ubijać w mieszaninie czekolady, aż dobrze połączone.
Dodać chleb, wciskając go do płynu. Przykryć i odstawić na 2 godziny, naciskając od czasu do czasu, aby chleb wchłonął płyn.
Rozgrzej piekarnik do 163°. posmaruj 11-by-7-calowe naczynie do pieczenia z masłem lub sprayem do gotowania.
Wlać mieszaninę chleba do naczynia.
Umieść naczynie do pieczenia w dużej patelni i dodaj gorącą wodę, aby osiągnąć 1 cal w górę strony naczynia do pieczenia.
Piec około 1 godziny, aż środek budyniu będzie jędrny.
Wyjąć z piekarnika, wyjąć naczynie do pieczenia z łaźni wodnej i ostudzić na stojaku z drutu przez 40 minut.
Zrobić sos: w rondlu połączyć masło i cukier.
Umieścić na małym ogniu i gotować, mieszając, aż będzie gładka.
Energicznie ubijając, dodać żółtka. Wymieszać ze śmietaną. Podgrzać do średniej temperatury i gotować, stale ubijając, aż sos zgęstnieje i pokryje się łyżką (nie gotować).
Lekko ostudzić; podawać z budyniem chlebowym.