Czekoladowy Budyń Chlebowy
Budyń czekoladowy chleb może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 750 kalorii. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ekstraktu z migdałów, kakao w proszku, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowy budyń chlebowy z dwoma sosami czekoladowymi i korą migdałową, Czekoladowy budyń chlebowy z orzechami włoskimi i kawałkami czekolady, oraz Czekoladowy Budyń Chlebowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Lekko posmaruj 13 na 9-calowe wypełnienie naczynia do pieczenia kostkami chleba.
W dużej misce ubij razem mleko, śmietanę i Likier. W innej misce, połączyć cukier granulowany i brązowy z kakao w proszku i dobrze wymieszać.
Dodać mieszaninę kakao do mieszaniny mleka i ubijać do połączenia.
W średniej misce dodaj ekstrakt waniliowy, ekstrakt migdałowy i cynamon do ubitych jaj.
Mieszaninę jajek połączyć z mieszaniną mleka i dobrze wymieszać. Wymieszać z czekoladą.
Wlać mieszaninę równomiernie na kostki chleba; odstawić, mieszając od czasu do czasu, przez co najmniej 20 minut, lub aż chleb wchłonie większość mieszaniny mleka.
Piec budyń przez 1 godzinę, lub do Ustawienia; Tester ciasta włożony do środka puddingu powinien wyjść czysty.
Podajemy budyń ciepły lub zimny, z orzechowym rumem Flambe, sosem deserowym.
1/2 szklanki brązowego cukru
1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan
1/4 szklanki ciemnego rumu
Na dużej patelni roztopić masło i dodać brązowy cukier, wymieszać.
Dodać orzechy pekan i gotować, aż cukier karmelizuje się na średnim ogniu. Wyłącz kuchenkę i wlej rum. Cofnij się i ostrożnie zapal długą zapalniczką. Uważaj, nad patelnią wybuchnie płomień. Jak alkohol gotuje się, płomień zgaśnie.
Podawać na budyniu czekoladowym.