Czekoladowy Anioł Torte
Czekoladowy Anioł tort wymaga o 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka likieru amaretto, mleko, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Chocolate Berry Angel Torte, Czekoladowo-Malinowy Angel Food Torte, oraz Sorbet Angel Torte.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Mąkę, kakao i 1/4 szklanki białego cukru przesiać razem.
Białka ubić śmietaną z kamienia nazębnego i solą, aż uformują się miękkie szczyty, stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru ubijając, aż staną się sztywne i lśniące, dodać wanilię. Przesiej suchą mieszaninę na ubitych białek stopniowo i delikatnie złóż. Łyżka ciasto do jednego 9x5 cala ungreased bochenek patelni.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 25 minut lub do zakończenia. Odwrócić patelnię i całkowicie ostudzić.
Wyjąć ciasto i pokroić na 3 warstwy.
Nadzienie migdałowe rozprowadzić między warstwami i nasypać przesianym cukrem cukierniczym. Sprawia, że około 10 porcji.
Pozostałe 1/4 szklanki białego cukru, skrobi kukurydzianej i soli wymieszać w rondlu.
Ubite jajka wymieszać z mlekiem i wymieszać z cukrem. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż do zgęstnienia i bulgotania. Gotować przez dodatkowe 2 minuty.
Zdjąć z ognia i dodać likier migdałowy i dobrze wymieszać. Przykryj powierzchnię wypełnienia folią i całkowicie schłodź przed użyciem.