Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowych solonych babeczek karmelowych. Ten przepis służy 24 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 2G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis od Tidy Mom ma 366 fanów. Mieszanka soli morskiej, cukru cukierniczego, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Czekoladowe Słone Babeczki Karmelowe, Czekoladowe Słone Babeczki Karmelowe, oraz Solone Karmelowe Babeczki Czekoladowe.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wymieszać na niskim poziomie, aż do wymieszania, a następnie wymieszać na wysokim przez 2 minuty.
3
Wlać do papierowych patelni z babeczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Babeczki
4
Piec 20 min. Całkowicie fajne. Do nadzienia (przepis poniżej) użyj noża do parowania, aby wyciąć kawałek w kształcie stożka (około 3/4 cala głębokości) od środka każdej babeczki. Łyżka 3-4 łyżeczki ciepłego nadzienia do każdej wydrążonej babeczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Babeczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
5
Nadzienie posypać szczyptą soli morskiej (ja użyłam soli koszernej). Napełnij torebkę z ciasta wyposażoną w końcówkę średniej Gwiazdy (użyłam 1m) lukrem. Na każdej babeczce wyłożyć lukier z ciemnej czekolady (przepis poniżej)i udekorować szczyptą soli morskiej (znowu użyłam soli koszernej). Przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnym pojemniku, nie przechowywać w lodówce. (Ja swoje wkładam do chłodnej piwnicy).
Składniki, których będziesz potrzebować
Polewa Czekoladowa
Sól Morska
Lukier
Babeczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na Ciasto
6
Podgrzać cukier z wodą i syropem kukurydzianym w ciężkim rondlu na wysokości, wirując od czasu do czasu, aż syrop będzie przezroczysty. Przestań mieszać i przymocuj termometr cukierkowy do boku patelni. Gotować, aż syrop się zagotuje, myjąc boki patelni mokrą szczotką do ciast w razie potrzeby. Gotuj, delikatnie wirując patelnię od czasu do czasu, aż mieszanina zostanie karmelizowana i osiągnie 182°
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Syrop
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
7
Zdjąć z ognia i powoli i ostrożnie wlać śmietanę. Mieszanina rozpryskuje się. Mieszaj drewnianą łyżką, aż będzie gładka. Wymieszać z solą morską. Zużyć natychmiast. Jeśli karmel zacznie twardnieć, podgrzej delikatnie, aż ponownie będzie wylewany.** Uwaga: do tego kroku będziesz potrzebował termometru cukierkowego
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Morska
Karmel
Cukierki Sour Brite Octopus
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
łyżka Drewniana
8
Połącz kakao i wrzącą wodę, mieszając, aż kakao się rozpuści. Mikserem elektrycznym na średniej prędkości ubić masło, cukier cukierniczy i sól do bladości i puszystości. Zmniejsz prędkość do niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Kakao W Proszku
Cukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
9
Dodaj roztopioną i schłodzoną czekoladę, ubijając aż do połączenia i skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. Ubić w mieszance kakaowej. Jeśli nie używasz natychmiast, lukier można przechowywać w lodówce do 5 dni lub zamrażać do 1 miesiąca, w szczelnym pojemniku. Przed użyciem doprowadzić do temperatury pokojowej i bić z niską prędkością, aż znów będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Lukier
Kakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Pikantne, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Kostkę (polecamy: Peppadew)