Czekoladowe Słone Babeczki Karmelowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowych solonych babeczek karmelowych. Ten przepis służy 24 i kosztuje 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 2G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis od Tidy Mom ma 366 fanów. Mieszanka soli morskiej, cukru cukierniczego, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Czekoladowe Słone Babeczki Karmelowe, Czekoladowe Słone Babeczki Karmelowe, oraz Solone Karmelowe Babeczki Czekoladowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350
Wymieszać na niskim poziomie, aż do wymieszania, a następnie wymieszać na wysokim przez 2 minuty.
Wlać do papierowych patelni z babeczkami.
Piec 20 min. Całkowicie fajne. Do nadzienia (przepis poniżej) użyj noża do parowania, aby wyciąć kawałek w kształcie stożka (około 3/4 cala głębokości) od środka każdej babeczki. Łyżka 3-4 łyżeczki ciepłego nadzienia do każdej wydrążonej babeczki.
Nadzienie posypać szczyptą soli morskiej (ja użyłam soli koszernej). Napełnij torebkę z ciasta wyposażoną w końcówkę średniej Gwiazdy (użyłam 1m) lukrem. Na każdej babeczce wyłożyć lukier z ciemnej czekolady (przepis poniżej)i udekorować szczyptą soli morskiej (znowu użyłam soli koszernej). Przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnym pojemniku, nie przechowywać w lodówce. (Ja swoje wkładam do chłodnej piwnicy).
Podgrzać cukier z wodą i syropem kukurydzianym w ciężkim rondlu na wysokości, wirując od czasu do czasu, aż syrop będzie przezroczysty. Przestań mieszać i przymocuj termometr cukierkowy do boku patelni. Gotować, aż syrop się zagotuje, myjąc boki patelni mokrą szczotką do ciast w razie potrzeby. Gotuj, delikatnie wirując patelnię od czasu do czasu, aż mieszanina zostanie karmelizowana i osiągnie 182°
Zdjąć z ognia i powoli i ostrożnie wlać śmietanę. Mieszanina rozpryskuje się. Mieszaj drewnianą łyżką, aż będzie gładka. Wymieszać z solą morską. Zużyć natychmiast. Jeśli karmel zacznie twardnieć, podgrzej delikatnie, aż ponownie będzie wylewany.** Uwaga: do tego kroku będziesz potrzebował termometru cukierkowego
Połącz kakao i wrzącą wodę, mieszając, aż kakao się rozpuści. Mikserem elektrycznym na średniej prędkości ubić masło, cukier cukierniczy i sól do bladości i puszystości. Zmniejsz prędkość do niskiej.
Dodaj roztopioną i schłodzoną czekoladę, ubijając aż do połączenia i skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. Ubić w mieszance kakaowej. Jeśli nie używasz natychmiast, lukier można przechowywać w lodówce do 5 dni lub zamrażać do 1 miesiąca, w szczelnym pojemniku. Przed użyciem doprowadzić do temperatury pokojowej i bić z niską prędkością, aż znów będzie gładka.