Czekoladowe Pianki Słodowe
Czekoladowe pianki słodowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Ten przepis służy 24. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, cukier, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 94 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Pianki Czekoladowo-Słodowe, Chocolate Malt Pudding Pops: Frosty, Fudgy Malt Perfection, oraz Czekoladowe babeczki słodowe z polewą czekoladową.
Instrukcje
Lekko pokryć patelnię do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali za pomocą sprayu do gotowania.
Ubij razem żelatynę i zimną wodę w małej misce i pozostaw do zmiękczenia na 5 minut.
Zrób czekoladowy syrop słodowy. W misce miksera elektrycznego ubić razem kakao w proszku, słodowane mleko w proszku, gorącą wodę i syrop kukurydziany na gładką masę.
Umieść miskę na mikserze i dopasuj ją do mocowania trzepaczki.
Wymieszać cukier, syrop kukurydziany, wodę i sól w średnim rondlu na dużym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż temperatura osiągnie 248 ° F do 121°. tymczasem, kuchenka mikrofalowa żelatyny na wysokiej aż do całkowitego rozpuszczenia, około 30 sekund, i wlać go do syropu czekoladowego. Ustaw mikser na niski poziom i utrzymuj go podczas sprawdzania syropu cukrowego.
Gdy syrop osiągnie 120° do250, powoli wlać go do miski miksera. Zwiększ prędkość do średniej i beat przez 5 minut. Zwiększ do średniej wysokości i beat przez 5 Więcej minut. Zwiększ do najwyższego ustawienia i pokonać 3 do 5 minut więcej, dodając wanilii w ostatniej chwili. Gotowa pianka zostanie potrojona w objętości.
Wlać go do przygotowanej patelni, za pomocą przesuniętej szpatułki, aby wygładzić go w rogach.
Posypać startą czekoladę równomiernie i obficie na wierzchu.
Odstawić na około 6 godzin.
Użyj noża, aby poluzować piankę z krawędzi patelni i odwrócić płytę na powierzchnię roboczą.
Posypać startą czekoladą.
Pokrój go na kawałki i zanurz lepkie krawędzie w większej ilości czekolady, odklepując nadmiar.