Czekoladowe Jabłka Karmelowe
Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 26g tłuszczu i w sumie 512 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 1,45 USD za porcję. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Jeśli masz pod ręką jabłka, karmelki w czekoladzie Riesen, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 33%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy obejmują Czekoladowe Ciasteczka Karmelowe, Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, oraz Gorące Jabłka Karmelowe.
Instrukcje
Umyj i osusz jabłka; usuń łodygi. Włóż patyczki do lodów do jabłek.
Ułożyć na posmarowanej masłem blasze do pieczenia; odstawić.
W małym rondelku rozpuść karmelki i śmietanę na małym ogniu, aż będą gładkie, od czasu do czasu mieszając.
Umieść orzeszki ziemne w płytkim naczyniu; odstawić.
Pracując szybko, zanurz każde jabłko w gorącej karmelowej mieszance, aby całkowicie pokryć, a następnie zanurz spód i boki w orzeszkach ziemnych.
Umieść na przygotowanej patelni; odstawić do zastygnięcia.