Czekoladowe ciasto Ganache może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. 269 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, delikatną słodko-gorzką czekoladę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Spróbuj 4 warstwowe ciasto czekoladowe Brownie z lukrem z masła orzechowego i czekoladowym Ganache, Czekoladowe ciasto Krówkowe z lukrem waniliowym i polewą czekoladową Ganache, oraz 100% pełnoziarniste Czekoladowe Ciasto Cukiniowe z greckim jogurtem miodowo-czekoladowym Ganache dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 3 (7 - lub 8-calowy, 2-calowy-głębokie) okrągłe patelnie do ciast i dna linii z okrągłymi woskiem lub pergaminem. Papier maślany i kurz patelnie z mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztka
Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Cukierki W Czekoladzie
2
Wymieszać wodę, kakao i espresso w proszku do uzyskania gładkiej konsystencji, następnie ubić mlekiem i wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO Instant
Zimne Mleko Do Podania
Papier Ryżowy
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Przesiać razem mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Płatków Owsianych (szybkich Lub Zwykłych)
Owies (szybki Lub Zwykły)
(albo Zwykłe)
4
Ubij razem masło i brązowy cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż będą puszyste, a następnie dodaj jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ramię
świeża Resztka
Takie Jak M&m's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać mieszankę mąki i kakao w partiach, zaczynając i kończąc mąką i mieszając z małą prędkością, aż po prostu połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier Ryżowy
Owies (szybki Lub Zwykły)
6
Podziel ciasto między patelnie (około 2 1/3 szklanek na patelnię), wygładzając szczyty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
7
Piec w środku piekarnika, aż tester wyjdzie czysty, 30 do 35 minut dla 7-calowych patelni lub 20 do 25 minut dla 8-calowych. Schłodzić w patelniach na stojaku 30 minut, następnie odwrócić na stojaki, wyjąć papier i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie
1
Doprowadzić śmietanę na wolnym ogniu w rondlu 3-do 4-quart i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Cukierków W Czekoladzie, Np. M&M's
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Ubić w czekoladzie na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Ganasz przenieść do miski i schłodzić, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, ale można go smarować, około 4 godzin. (Jeśli ganache stanie się zbyt gęsty, odstawić w temperaturze pokojowej, aż lekko zmięknie.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Ułóż 1 warstwę na stojaku na ciasto lub talerzu i równomiernie rozprowadź 2/3 filiżanki ganache. Na wierzch nałożyć kolejną warstwę ciasta i 2/3 szklanki ganache, równomiernie rozprowadzając, a następnie trzecią warstwę ciasta. (Ganache schłodzić w razie potrzeby, aby zachować konsystencję do smarowania.) Ciasto schłodzić, aż nadzienie ganache będzie twarde, około 1 godziny. Pozostający ganache utrzymuj w konsystencji do smarowania, w razie potrzeby schładzając.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
2
Rozłóż cienką warstwę ganache na wierzchu i bokach ciasta, aby zamknąć w okruchach, a następnie schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Pozostałe ganache rozłożyć równomiernie na wierzchu i bokach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
* Warstwy ciasta mogą być wykonane 1 dzień wcześniej, całkowicie schłodzone, a następnie schłodzone, dobrze owinięte folią.* Ganache może być wykonany 1 dzień wcześniej i schłodzony, pokryty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 do 3 godzin, aby zmiękczyć do konsystencji, którą można rozprowadzić.* To ciasto może być również wykonane w 2 (8-calowych, 2-calowych głębokich) okrągłych patelniach na ciasto. Podziel warstwy poziomo, a następnie użyj 1/2 szklanki ganache między warstwami.* Złożone ciasto utrzymuje, przykryte i schłodzone, 3 dni. bezowe pocałunki z pasją-fruit fool