Czekoladowe ciasto dyniowe Dreena
Czekoladowe ciasto dyniowe dreeny to bezmleczne deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz proszek maranta, nierafinowany cukier, sól morska i kilka innych składników pod ręką, można to zrobić. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Świąteczna tarta z ciecierzycy Dreena, oraz Babeczki Z Pumpkin Pie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Dopasuj metalową lub szklaną miskę nad rondlem na średnim ogniu i napełnij kilkoma centymetrami wody (lub użyj podwójnego kotła).
Dodaj 1 1/4 szklanki czekolady chipsy do miski i mieszać od czasu do czasu, jak simmers wody (nie wrze), pozwalając stopić czekolady. Podczas gdy czekolada topi się, w robocie kuchennym dodaj mieszankę ciasta dyniowego (skrobanie wszystkiego z puszki), cukier, proszek maranta i sól.
Purée do bardzo gładkie, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. Po rozpuszczeniu czekolady, dodać do robota kuchennego i przecieru z mieszaniny dyni, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby.
Wlać mieszaninę do skorupy pie (zeskrobując wszystkie nadzienie) i przechylić ciasto tam iz powrotem delikatnie, aby równomiernie rozprowadzić nadzienie.
Posypać 2 łyżkami chipsów czekoladowych.
Piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć ogień do 350ºF i piec przez kolejne 35 minut, aż ciasto jest ustawione (środek może być miękki, ale będzie ustawiony dalej, jak ostygnie).
Ostrożnie wyjąć z piekarnika i umieścić na regale chłodzącym.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed krojeniem, w razie potrzeby schładzając.
Więcej Wegańskie Przepisy Dziękczynienia
Świąteczna Tarta Z Ciecierzycy
Zielona Fasolka Pieczona Cytrynowo
Pieczone Słodkie Ziemniaki
Tradycyjny Sos Żurawinowy