Czekoladowe Batoniki Do Lodów Rocky Road

Czekoladowe Batoniki Do Lodów Rocky Road
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 695 kalorii. Ten przepis służy 9 i kosztuje $2.63 za porcję. Jeśli masz pianki, półsłodka czekolada, połówki orzecha włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 7 godzin. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tabliczki Czekolady Rocky Road, Batoniki Z Podwójną Czekoladą Rocky Road, oraz Mint Chocolate Chip Rocky Road Bars.

Instrukcje

1
Linia 9-na-9-calowa patelnia do pieczenia z folią, nakładając się w razie potrzeby, aby całkowicie pokryć dno i boki i pozostawiając co najmniej 5-calowy zwis. (Jeśli to możliwe, użyj patelni, która nie ma pochyłych boków.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Umieścić lody w dużej misce i dodać orzechy i pianki. Pracując szybko, złóż orzechy i pianki do lodów za pomocą gumowej szpatułki, aż równomiernie się połączą.Wrzuć lody w dużych dollopach do przygotowanej patelni i rozprowadź na brzegach gumową szpatułką. Przykryj zwisającą folią i naciśnij powierzchnię lodów dnem miarki, aż zostaną zapakowane w gładką, równą warstwę. Zamrozić do uzyskania stałej masy, co najmniej 3 godziny.Tymczasem linia 2 blachy do pieczenia pergaminem lub papierem woskowanym. Taśma każdy róg papieru w dół i umieścić blachy do pieczenia w zamrażarce.Gdy lody są stałe, wyjąć patelnię i 1 blachę do pieczenia z zamrażarki. Chwytając plastikową folię, wyciągnij płytę lodów z patelni i umieść ją na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiankiPianki
LodyLody
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
OrzechyOrzechy
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
MiarkaMiarka
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć i wyrzucić folię. Pokrój płytę na 9 równych kwadratów.Używając płaskiej szpatułki, przenieś i równomiernie Rozmieść kwadraty na blasze do pieczenia. Zamrozić do uzyskania stałej masy, co najmniej 2 godziny.Napełnij dużą miskę 2 cm zimnej wody, dodaj 3 do 4 kostek lodu i odstaw na bok.Przynieś średni rondel wypełniony 1 do 2 cali wody na wolnym ogniu na dużym ogniu; po gotowaniu zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymaj gołe gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki LoduKostki Lodu
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzpatułkaSzpatułka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieść 24 uncje czekolady w dużej, suchej, żaroodpornej misce. Ustaw miskę nad rondlem i wymieszaj gumową łopatką, aż czekolada całkowicie się stopi i osiągnie 48°. (upewnij się, że czekolada nie wchodzi w kontakt z wodą lub przekracza120. Jeśli tak się stanie, zacznij od nowa, ponieważ czekolada nie jest już użyteczna.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzpatułkaSzpatułka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wyjąć miskę z rondla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj pozostałe 8 uncji czekolady i stale mieszaj, skrobając o dno miski, aż cała czekolada stopi się, a temperatura ostygnie do 27°. Aby przyspieszyć proces chłodzenia, po rozpuszczeniu całej czekolady możesz umieścić miskę nad zarezerwowaną kąpielą z zimną wodą.Powrót miskę do rondla i mieszać, aż czekolada osiągnie88; natychmiast zdjąć z ognia. Nie wyjmuj termometru z miski; okresowo sprawdzaj temperaturę, aby upewnić się, że pozostaje między87 A89. (czekolada musi pozostać w tym zakresie temperatur lub nie zostanie prawidłowo skonfigurowana.) Trzymaj rondel na małym ogniu i użyj go do podgrzania czekolady jako necessary.To sprawdź, czy czekolada jest odpowiednio hartowana, rozprowadź cienką warstwę na pergaminie lub woskowanym papierze i umieść ją w lodówce na 3 minuty, aby ustawić. Jeśli czekolada twardnieje gładko i bez smug, jest odpowiednio hartowana. (Jeśli nie jest odpowiednio hartowana, pozwól stopionej czekoladzie stwardnieć i rozpocznij proces hartowania od nowa: podnieś czekoladę do118, następnie do 80 ° F, a następnie ponownie do 88 ° F.) przygotuj widelec i płaską szpatułkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzpatułkaSzpatułka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wyjmij pustą blachę do pieczenia i blachę do pieczenia z kwadratami lodów z zamrażarki. Pracując szybko, użyj płaskiej szpatułki, aby upuścić 1 kwadrat lodów do czekolady. Za pomocą widelca Odwróć kwadrat, upewniając się, że krawędzie są pokryte czekoladą. Podnieś kwadrat z czekolady widelcem i stuknij widelec kilka razy na krawędzi miski, aby wyrównać powłokę. Zeskrobać dno widelca o krawędź miski, aby usunąć nadmiar czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Umieść powlekany kwadrat na pustej blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi kwadratami i czekoladą, przechylając miskę w razie potrzeby, aby połączyć czekoladę w jednym obszarze i rozstaw kwadraty tak blisko siebie, jak to możliwe na blasze do pieczenia bez dotykania. (Jeśli placki lodowe zaczną się topić, odstaw je do zamrażarki, aż będą twarde, zanim przejdziesz dalej.) Zamrozić zanurzone batony lodowe, aż powłoka czekoladowa stwardnieje i lody są stałe, co najmniej 2 godziny. Owiń je pojedynczo w folię, następnie folię i przechowuj w zamrażarce do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kora MigdałowaKora Migdałowa
LodyLody
CzekoladaCzekolada
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje9
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn