Czekolada Orzech Povitica
Chocolate Walnut Povitica może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 24. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 182 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 142 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz masło, sól, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb Wirowy Z Orzecha Chorwackiego (Povitica), Babuni Povitisa (Po-Vuh-teet-zuh) povitica Croatian Nut Bread, oraz Ciasto Czekoladowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić ciasto: w małej misce, połączyć drożdże, ciepłą wodę, 1/2 łyżeczki cukru i 1/4 łyżeczki mąki i odstawić do udowodnione (mieszanina zacznie bańki), o 5 protokół.
W małym rondlu, oparzyć mleko przez ogrzewanie Do tuż poniżej wrzenia (około 82°), a następnie ostudzić do 110 ° F, O 2 minuty.
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek połączyć mleko, pozostały cukier i sól.
Dodać mieszaninę drożdży, jajka, ekstrakt z wanilii i roztopione masło i wymieszać do połączenia. Zmień na hak do ciasta, dodaj pozostałą mąkę i ugniataj, aż będzie elastyczna i gładka, a ciasto odsunie się od boków miski, około 5 minut.
Umieść ciasto w lekko nasmarowanej misce, przykryj folią i pozostaw do podwojenia objętości, około 1 1/2 godziny.
Dodać nadzienie: podczas gdy ciasto rośnie, połączyć orzechy włoskie, cukier, i kakao w proszku w misce robota kuchennego i pulsować aż tekstury piasku, o 10 impulsów. W średnim rondlu podgrzać mleko i masło, aż do wrzenia, a następnie zalać zmieloną mieszaninę orzecha włoskiego.
Dodaj żółtko i wanilię i energicznie mieszaj, aż się połączą. Odstawić.
Zmontować: posmarować naczynie do pieczenia masłem.
Ciasto wyłożyć na czystą, posmarowaną mąką powierzchnię.
Rozwijaj się, aż będzie to bardzo cienki 12-calowy kwadrat. Pokrywa z wypełnieniem.
Rozwałkować ciasto ostrożnie od długiego końca, galaretki roll stylu, a następnie kształt W U, umieszczając stronę szwu w dół. Ostrożnie przenieść do przygotowanego naczynia do pieczenia. Przykryj folią i pozostaw do wyrośnięcia, aż prawie podwoi objętość, 30-40 minut.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Ciasto posmarować białkiem jajka, następnie posypać cukrem.
Piec przez 15 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 149° i piec, aż złoty na górze i termometr włożony do środka ciasta czyta 200-210 ° f, około 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić 15 minut przed obracając się na stojaku z drutu.