Czekolada Karmel Kukurydza
Czekolada karmel kukurydza jest bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Na 6,58 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 65g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 2791 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz brązowy cukier, masło, popcorn popcorn, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Sprawdza się jako kosztowna przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest dobre. Podobne przepisy to Karmel Kukurydza Gorąca Czekolada, Czekolada Karmel Kukurydza, oraz Czekoladowe Karmelowe Babeczki Kukurydziane.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni (120 stopni C). Zalać dużą patelnię sprayem do pieczenia.
Umieść popcorn na patelni i utrzymaj ciepło w piekarniku.
W ciężkim rondlu na średnim ogniu połącz brązowy cukier, 1 szklankę masła i 1/2 szklanki syropu kukurydzianego.
Ciepło, bez mieszania, do 250 do 265 stopni F (121 do 129 stopni C), lub aż niewielka ilość syropu upuszczona do zimnej wody tworzy sztywną piłkę.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią.
Polać popcornem syropem i wymieszać. Zwróć popcorn do piekarnika.
W tym samym rondlu połącz chipsy czekoladowe z pozostałą 1/2 szklanki masła i 2 szklanki syropu kukurydzianego. Gotować, mieszając, na średnim ogniu, aż czekolada się rozpuści.
Wyjąć z ognia i szybko zalać popcornem, mieszając, aby pokryć.
Włożyć popcorn do piekarnika na 30-40 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wyjąć i wylać na woskowany papier wyłożony arkusze do całkowitego ostygnięcia.