Czarny Las Yule Stump Cake

Czarny Las Yule Stump Cake
Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 8G białka, oraz 33g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i zbierz mąkę, wiśnie w ciężkim syropie, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto czekoladowe z dyni z kremem Beurre Noisette na pniu drzewa Yule Log, eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto, oraz Tort Czarny Las dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na ciasto:1
2
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
3
Wyciąć 2 (8-calowe) rund pergaminu. Płaszcz 2 (8-calowy) patelnie ciasto z masłem, umieścić rundy w Patelnie, i płaszcz pergamin z więcej masła. Patelnie i pergamin posmarować mąką i wystukać nadmiar; odstawić.2odgotować wodę do wrzenia na dużym ogniu w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Zdjąć z ognia, dodać czekoladę i kakao, i ubić na gładką masę; odstawić do ostygnięcia na 10 minut.3
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Wymieszać odmierzoną mąkę, sodę oczyszczoną i sól w średniej misce, aż do połączenia; odstawić.4
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Umieść odmierzone masło i cukier w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ubijaj na średniej prędkości, aż stanie się puszyste i jasne, około 5 minut. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i łopatki gumową szpatułką.5zobróć mikser do średniej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Dodaj jaja 1 na raz, pozwalając każdemu w pełni włączyć przed dodaniem następnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Dodać kwaśną śmietanę i wanilię i ubić, aż tylko połączone (mieszanina będzie wyglądać lekko zsiadłe). Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i wiosła.6
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Dodaj jedną trzecią zarezerwowanej mieszanki mąki i obróć mikser na niską prędkość, mieszając, aż mąka zostanie po prostu włączona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Dodaj połowę schłodzonej mieszaniny czekolady i wymieszać, aż tylko włączone. Kontynuuj z pozostałą mieszaniną mąki i mieszaniną czekolady, na przemian między nimi i kończąc na mące, aż wszystkie składniki zostaną włączone i mieszanina będzie gładka. Zatrzymaj mikser, wyjmij miskę i wymieszaj ręcznie Pozostałe smugi mąki, upewniając się, że zeskrobujesz dno miski.7 podziel ciasto równomiernie między przygotowane Patelnie i rozłóż na równe warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Piec je obok siebie na stojaku przez 15 minut. Obróć Patelnie od lewej do prawej i kontynuuj pieczenie, aż krawędzie ciasta lekko odciągną się od patelni, a tester ciasta lub wykałaczka włożona do środka wyschnie z zaledwie kilkoma okruchami, około 14 do 15 minut więcej.8
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
12
Wyjmij patelnie z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu przez 45 minut. Uruchom nóż na obwodzie każdego ciasta, włączyć je na stojaku, i powoli odkleić i wyrzucić pergamin rund. Odwróć ciasta i pozwól im całkowicie ostygnąć. Tymczasem zrobić syrop.Dla wiśni i syropu: 1
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
13
Na małym rondlu ułożyć sitko o drobnych oczkach i przez sitko wlać wiśnie i syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
14
Wiśnie przeciąć na pół i umieścić w średniej misce.2wrzać syrop do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki, o 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
15
Zdjąć z ognia i wymieszać z sokiem kirsch i cytryny.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
KirschKirsch
16
Do zarezerwowanych wiśni dodać 2 łyżki syropu i wymieszać do połączenia; odstawić. Odstawić pozostały syrop, aż będzie gotowy do złożenia ciasta, pozwalając mu całkowicie ostygnąć, o 30 protokół. W międzyczasie zrób nadzienie z bitą śmietaną.Do nadzienia z bitą śmietaną:1
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
17
W małym rondelku umieścić cukier i skrobię kukurydzianą. Stale mieszając wlać 1/4 szklanki śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
18
Umieść patelnię na średnim ogniu i stale mieszając, doprowadzaj do wrzenia(będzie grudkowata, ale wygładzi).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
19
Zdjąć z ognia, wymieszać wanilii i ostudzić całkowicie, o 30 protokół. W międzyczasie umieścić pozostałe 3/4 szklanki śmietany w misce miksera stojącego i przechowywać w lodówce.2gdy mieszanina skrobi kukurydzianej z kremem ostygnie, umieść schłodzoną miskę śmietany na mikserze stojącym. Używając nasadki trzepaczki, ubijaj na średniej prędkości, aż utwory zaczną się pojawiać w kremie, około 40 do 60 sekund. Z mikserem nadal włączone, powoli dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej i kontynuować ubijanie aż sztywne szczyty tworzą, o 30 do 60 sekund więcej. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do montażu cake.To złóż: 1gdy ciasta są chłodne, użyj ząbkowanego noża, aby przyciąć cienką warstwę od góry każdego, aby odsłonić wnętrze; wyrzuć resztki i odłóż ciasta na bok. Używając szaszłyka, przebij otwory na wszystkich szczytach ciastek, przechodząc mniej więcej w połowie warstw. 2
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
20
Umieść 1 warstwę ciasta pociętą bokiem do góry na stojaku na ciasto lub talerzu do serwowania. Użyj pędzla do ciasta, aby umyć połowę zarezerwowanego syropu na torcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
21
Połowę bitej śmietany równomiernie rozprowadzić na wierzchu, pozostawiając granicę 3/4 cala. Za pomocą łyżki szczelinowej równomiernie rozsypać zarezerwowane wiśnie na śmietanie, pozostawiając syrop w misce. Pozostałą bitą śmietanę przełożyć na wiśnie i rozłożyć na równą warstwę, pozostawiając granicę 3/4 cala. 3
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
22
Na wierzch bitej śmietany ułożyć drugą okrągłą tortownicę i delikatnie docisnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
23
Posmaruj ciasto pozostałą połową syropu. 4 używając całego lukru, równomiernie pokryć wierzch i boki ciasta. Aby uzyskać efekt pnia drzewa, użyj końcówki przesuniętej szpatułki,aby wykonać płytkie pionowe linie z boku ciasta, rozstaw linie w odległości około 1/2 cala i wycierając szpatułkę do czysta na wilgotnym ręczniku papierowym co kilka ruchów. Następnie użyj noża stołowego, aby wykonać głębsze, cieńsze pionowe linie w płytkich ruchach, rozstaw je w odległości około 1 cala od siebie. Używając palców widelca, narysuj koncentryczne okręgi w lukrze na wierzchu ciasta. 5
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
24
Posmaruj gałązki rozmarynu białkiem i umieść je na dużym talerzu. Posmaruj je cukrem pudrem, aż do całkowitego pokrycia, wytrząsając nadmiar. Udekoruj ciasto rozmarynem, żurawiną i grzybami bezowymi.6
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
25
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce do 1 dnia. W przypadku przechowywania w lodówce, przed podaniem pozostaw ciasto w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
26
Udostępnij Ten Przepis
27
Drukuj
28
E-mail
29
Oszczędzanie (119)

Składniki

TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn