Cytrynowy Pudding Ryżowy Brulee
Cytrynowy Pudding ryżowy Brulee to wegetariańska deser. Przepis ten służy 6. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 63 centy za porcję, ten przepis okładki 7% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 3 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Pudding Ryżowy Kokosowy Brulee, Carolina Rice Pudding Brûlée, oraz Budyń Ryżowy Waniliowy Crème Brûlée.
Instrukcje
W małym rondlu zagotować lemoniadę i ryż. Zmniejszyć ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać ze skórką cytrynową. Przykryć i odstawić na 5 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej.
W dużym rondlu połączyć 1/3 szklanki cukru, mąki i soli. Wymieszać z mlekiem, aż będzie gładkie. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż zgęstnieje i bąbelkuje. Zmniejszyć ciepło; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość gorącego nadzienia z jajkami; wróć wszystko na patelnię, stale mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszać z żurawiną i schłodzonym ryżem.
Podziel między sześć 8-oz. ramekins.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Połącz brązowy cukier z pozostałym cukrem. Jeśli używasz palnika creme brulee, posyp budynie mieszaniną cukru.
Podgrzewaj cukier palnikiem do karmelizowania.
W przypadku smażenia puddingów umieść ramekiny na blasze do pieczenia; odstaw w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Posypać mieszaniną cukru. Broil 8 w z ognia przez 4-7 minut lub do momentu karmelizowania cukru.