Cytrynowo-rozmarynowa prażona cebula i czosnek
Cytrynowo-rozmarynowa prażona cebula i czosnek wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 53 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Jeśli masz ząbki czosnku, sól i pieprz, gałązki rozmarynu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczony kurczak z rozmarynem, cytryną i czosnkiem, Pieczone krewetki z rozmarynem, czosnkiem i cytryną, oraz Cały pieczony grill rozmaryn czosnek cytryna kurczak.
Instrukcje
Cebulę pokroić na pół wzdłuż.
Cytrynę pokroić na pół wzdłuż, a następnie każdą połowę pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala; wyrzucić nasiona i końce.
W 12-na 17-calowej patelni do pieczenia, wymieszać cytrynę, 1/4 szklanki wody, oliwę z oliwek, czosnek, rozmaryn i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Rozłóż poziom na patelni.
Ułożyć cebulę, pokroić z boku, na patelni, na i wokół cytryn i ziół.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 400, aż cebula będzie miękka po ściśnięciu, 50 do 60 minut. Sprawdzaj od czasu do czasu; jeśli soki z patelni wyparują, zanim cebula będzie miękka, dodaj kilka łyżek wody. Ułóż cebulę, pokrój bok do góry, na talerzu; rozłóż cytrynę, czosnek i rozmaryn na cebuli.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.