Cytrynowe Risotto ze szparagami i krewetkami
Cytrynowe Risotto ze szparagami i krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 504 kalorie, 30g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.18 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pietruszkę płaską, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto Ze Szparagami Cytrynowymi, Cytrynowe krewetki i Risotto, oraz Risotto Z Krewetkami Cytrynowymi I Rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion i wodę na wolnym ogniu w średnim rondlu.
Dodać szparagi i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż tylko miękkie, o 4 protokół.
Szparagi przełożyć łyżką szczelinową do lodowej kąpieli, aby przestać gotować, a następnie odcedzić. Przechowywać bulion na wolnym ogniu, przykryte.
Cebulę ugotować w 2 łyżkach masła z 1/4 łyżeczki soli w 4-ćwiartkowym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, około 5 minut.
Dodaj ryż i gotuj, ciągle mieszając, 1 minutę.
Dodać wino i dusić, ciągle mieszając, aż do wchłonięcia.
Wymieszać 1/2 szklanki mieszaniny bulionu i energicznie gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż do wchłonięcia. Kontynuuj dodawanie bulionu, 1/2 szklanki na raz, często mieszając i pozwalając na wchłonięcie każdego dodatku przed dodaniem następnego, aż ryż będzie kremowy i delikatny ,ale nadal al dente (powinna to być konsystencja gęstej zupy), około 18 minut. (Nie będzie pozostałej mieszaniny bulionu.)
Mieszać w krewetki i gotować aż tylko gotowane przez, 2 do 3 protokół.
Wymieszać szparagi, skórkę, pozostałe 2 łyżki masła, parmezan, natkę pietruszki i pieprz do smaku. (Cienkie risotto z resztkami bulionu w razie potrzeby.)