Cytrynowe Risotto ze szparagami i krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 504 kalorie, 30g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.18 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pietruszkę płaską, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Risotto Ze Szparagami Cytrynowymi, Cytrynowe krewetki i Risotto, oraz Risotto Z Krewetkami Cytrynowymi I Rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić bulion i wodę na wolnym ogniu w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać szparagi i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż tylko miękkie, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
3
Szparagi przełożyć łyżką szczelinową do lodowej kąpieli, aby przestać gotować, a następnie odcedzić. Przechowywać bulion na wolnym ogniu, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Bulion
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
4
Cebulę ugotować w 2 łyżkach masła z 1/4 łyżeczki soli w 4-ćwiartkowym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cebula
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Dodaj ryż i gotuj, ciągle mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
6
Dodać wino i dusić, ciągle mieszając, aż do wchłonięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
7
Wymieszać 1/2 szklanki mieszaniny bulionu i energicznie gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż do wchłonięcia. Kontynuuj dodawanie bulionu, 1/2 szklanki na raz, często mieszając i pozwalając na wchłonięcie każdego dodatku przed dodaniem następnego, aż ryż będzie kremowy i delikatny ,ale nadal al dente (powinna to być konsystencja gęstej zupy), około 18 minut. (Nie będzie pozostałej mieszaniny bulionu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Ryż
Zupa
8
Mieszać w krewetki i gotować aż tylko gotowane przez, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
9
Wymieszać szparagi, skórkę, pozostałe 2 łyżki masła, parmezan, natkę pietruszki i pieprz do smaku. (Cienkie risotto z resztkami bulionu w razie potrzeby.)