Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong
Cytrynowe ciasta kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 84 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz Maraschino crème anglaise, mąkę kukurydzianą mieloną, mąkę tortową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto cytrynowo-kukurydziane z polewą cytrynową i sosem Borówkowo-kruszonym, Mąka kukurydziana-smażona kanapka z ostrygami z sosem cytrynowym, oraz Ciasta Z Szynką Kukurydzianą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło dwanaście 1-szklanki Muffin puszki i kurzu z mąki kukurydzianej. W średniej misce przesiać mąkę z mąką kukurydzianą, sodą oczyszczoną i solą. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło na średniej prędkości ze wszystkimi, ale 1 łyżka cukru, aż lekkie i puszyste, o 10 protokół. Ubić żółtka, 1 na raz. Następnie ubij śmietanę, skórkę cytrynową i waniliową. Za pomocą szpatułki złóż suche składniki.
W dużej misce ze stali nierdzewnej ubij białka ze szczyptą soli, aż będą prawie twarde.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę cukru i ubijaj, aż będzie jędrna i błyszcząca. Złóż jedną czwartą białek do ciasta, a następnie złóż pozostałe białka. Łyżką ciasto do przygotowanych puszek muffin.
Piec ciasta przez około 30 minut, lub aż złoty kolor i wykałaczka włożona w centrum wychodzi czysty. Ustaw patelnię lub patelnie na stojaku z drutu i pozostaw ciasta do ostygnięcia przez 5 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi, a następnie odwróć ciasta na stojaku i niech całkowicie ostygnie.
Aby służyć, łyżka 2 1/2 łyżki Maraschino Crme Anglaise na 12 talerzy deserowych i skropić każdy z 1/4 szklanki sosu czekoladowego Lapsang Souchong. Ułożyć na środku placek z mąki kukurydzianej i ułożyć morele w syropie Armagnac.