Cytrynowe ciasto bezowe Equal®
Cytrynowe ciasto bezowe Equal ® wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 61 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz koncentrat soku z cytryny, ciasto, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Spróbuj Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy, oraz Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciasto zwijamy na lekko posypanej mąką powierzchni w okrąg o 1 cal większy niż odwrócona 9-calowa patelnia. Łatwość ciasto na patelni; wykończenia i krawędzi flet. Dno i bok ciasta przebić widelcem.
Piec w nagrzanym piekarniku 425 stopni F 10 do 12 minut lub aż ciasto będzie złote. Cool on wire rack.
Połącz wodę, sok z cytryny i skrobię kukurydzianą w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając; gotować i mieszać 1 minutę. W średniej misce ubić jajka, 2 białka i skórkę z cytryny.
Wymieszać W 1-1 / 2 szklanki równe® łyżkę*. Wymieszać około połowy gorącej mieszanki skrobi kukurydzianej do mieszaniny jaj.
Zwróć wszystko do rondla. Gotować i mieszać na małym ogniu 1 minutę.
Wyjąć z ognia; wymieszać z masłem do rozpuszczenia. W razie potrzeby mieszać w barwniku spożywczym.
Wlać mieszaninę do skorupy pieczonego ciasta.
Ubić 3 białka w średniej misce do uzyskania piany.
Dodać krem z kamienia nazębnego i ubić na miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj w 2/3 filiżanki równej łyżeczce**, bijąc do sztywnych szczytów.
Rozłóż bezę na gorącym cytrynowym nadzieniu, ostrożnie uszczelniając krawędź skórki, aby zapobiec kurczeniu się lub płaczu.
Piec ciasto w piekarniku 425 stopni F około 5 minut lub aż beza jest lekko rumiane.
Całkowicie schłodzić na stojaku z drutu przed cięciem.